Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Aarhus skal være mere tilgængelig og handicapvenlig

Af Anette Poulsen (S), medlem af byrådet (S) og formand for Handicaprådet

Aarhus skal blande sig i toppen til den Europæiske Tilgængelighedspris 'Access City Award' i 2019.

'Aarhus - en god by for alle - og en by i bevægelse', sådan lyder visionen for Aarhus i Fortællingen om Aarhus, som blev vedtaget af byrådet den 22. oktober 2014.

Vi er i den grad på rette spor, men for at skabe en god by, som er for alle, er vi dog nødt til at tænke tilgængeligheden for handicappede og ældre med gangbesvær ind i den spændende udvikling, som Aarhus er i gang med.

Netop en øget tilgængelighed er noget Handicaprådet, Styregruppen for Tilgængelighed og jeg har arbejdet hårdt for i mange år, og jeg er glad for, at der nu er opbakning til at støtte op om samt intensivere indsatsen for at gøre Aarhus endnu mere tilgængelig, end den allerede er.

Som formand for Handicap- rådet er tilgængeligheden i Aarhus et vedvarende og vigtigt emne, som jeg ofte støder på til møder og debatter i min hverdag. Derfor er jeg også glad for, at de nye projekter i Aarhus, som letbanen og havnebadet ved Aarhus Ø, er handicapvenlige og med fuld tilgængelighed for alle mennesker, både rullende og gående, unge som gamle. Trods den gode udvikling er der beklageligvis stadigvæk flere områder i Aarhus, som er utilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede - det skal vi gøre noget ved!

Jeg er stolt af, at Aarhus Kommune i samarbejde med Handicaprådet, Ældrerådet og Styregruppen for Tilgængelighed har besluttet, at Aarhus vil arbejde på at gøre sig fortjent til at blive Europæisk Tilgængelighedsby i 2019. Prisen 'Access City Award' gives af Europakommissionen til den europæiske by, der udviser ønske om at skabe en by, hvor tilgængeligheden er høj, således alle har mulighed for at benytte sig ligeligt af aktiviteter og begivenheder. Med letbanen og med det nye havnebad har vi fået en god start, og jeg drømmer om at skabe endnu flere gode tilgængelighedsprojekter frem til ansøgningsfristen i september 2018, således Aarhus endnu en gang bliver sat på det europæiske landkort.

Publiceret: 27. September 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Valget netop nu