Arusia er det latinske ord for Aarhus. Dokumentarfilmen viser otte meget forskellige aarhusianere og deres bidrag til byen.
Arusia er det latinske ord for Aarhus. Dokumentarfilmen viser otte meget forskellige aarhusianere og deres bidrag til byen.
Still-billede.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

De gør byen til det, den er

Dokumentarfilmen ’Arusia’ filmer otte mennesker, som hver især på deres måde er med til at skabe Aarhus

Af Stine Østergaard

En cykelhandler, en sikkerhedsvagt, en kok, en frivillig festivalleder, en borgmester, en skuespiller, en iværksætter og en fotograf – de har alle sammen det tilfælles, at de er med til at gøre Aarhus til det, den er.

Derfor er de med i dokumentarfilmen 'Arusia', som har premiere på Dokk1 på tirsdag.

“Jeg håber, at folk får et mangefaceteret billede af byen, og man får øje for mennesker, man slet ikke vidste eksisterer,” siger Sofie Markussen, der er producer på dokumentarfilmen 'Arusia'.

Filmen følger otte forskellige personer i løbet af året for at vise, hvordan alle på hver sin måde er med til at bygge og skabe byen som den er.

LÆS OGSÅ: Højbjerg-forfatter: “Jeg kan godt lide, at jeg kender de steder, jeg smider lig”

Det er både en hyldest og en fortælling om menneskerne bag facaderne. Målet har været at lave en smuk film, som viser mangfoldigheden i en by.

Filmen er inddelt i fire kapitler, som både kommer hele døgnet og alle årstider rundt. Hvert kapitel følger to personer, hvor både musik, billede og interviews indgår.

“De personer, vi følger, har det tilfælles, at de har en utrolig drivkraft. Det kan man virkelig blive inspireret af,” siger Sofie Markussen.

Filmen er instrueret af Benny Kjølhede og Thomas Solgaard. Sammen med producer Sofie Markussen har de på frivillig basis arbejdet i to år på dokumentarfilmen, som har premiere på Dokk1 14. november kl. 19.

Publiceret: 10. November 2017 20:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere