Cille fra 2.a på Viby Gymnasium er vild med sit fritidsjob på McDonald's.
Cille fra 2.a på Viby Gymnasium er vild med sit fritidsjob på McDonald's.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Cille, 2.a: Fra harpiks til hamburgere

Gennem de seneste 10 år har Cille Bentzen fra 2.a på Viby Gymnasium spillet håndbold, men nu er det slut

Hele livet har hun drømt om at blive professionel håndboldspiller, men lektier og ikke mindst et job ved kassen på McDonald's har gjort, at hun ikke længere har harpiks på fingrene flere gange ugentligt.

17-årige Cille Bentzen fra 2.a på Viby Gymnasium har spillet håndbold de seneste 10 år, og beslutningen om at lægge den lille læderkugle væk har været svær for gymnasie-pigen.

"Det har været rigtig hårdt. Jeg har talt meget med mine forældre om det. Lysten er der ikke længere, og det er lidt ærgerligt, for jeg kan rigtig godt lide håndbold. Når jeg bliver gammel, vil jeg sikkert tænke: 'Ej, hvorfor stoppede jeg'," fortæller Cille mellem mundfuldene af den bagel, hun spiser på Café Underground i Aarhus.

Cille har spillet på AGF?s 2. divisionshold i sin aldersgruppe, men holdet blev lukket, og så skulle hun finde et andet sted, hvor hun kunne stå på stregen og "generer" målmanden.

Det blev på Skanderborgs 1. divisionshold. Men kombinationen af at være ny på et hold og samtidig have fået et fritidsjob, som hun er rigtig glad for, var for hårdt. Og derfor blev beslutningen om at stoppe truffet.

"Det er så fedt at arbejde på McDonald's. Det er et fedt job, og der er et skide godt sammenhold. Der er altid travlt, og det kan jeg vildt godt lide. Man står aldrig stille," storsmiler den kønne 2.a-pige.

En lille mobning

Selv om hun er ovenud begejstret for at lange burgere og fritter over disken til sultne kunder, er der alligevel mange, der ser ned på jobbet, fortæller hun.

Nogle siger, at det er nedern, og mange siger, at de i hvert fald ikke gad arbejde der, men de har ikke oplevet, hvor fedt det rent faktisk er,? siger Cille med et smil og en lettere hovedrysten.

Selv om fritidsjobbet tre gange om ugen fylder meget i Cilles bevidsthed, er der alligevel plads til at shoppe nogle af pengene væk, og så er der jo selvfølgelig den bunke af lektier, der følger med, når man går i 2.g.

Udover lektierne er fester også en obligatorisk del af at være gymnasieelev, men for Cille handler det ikke om at drikke hjernen ud hver weekend, men derimod om at hygge sig med vennerne.

"Jeg er ikke den vilde festabe, og jeg har været vant til at takke nej til fester på grund af håndbold."

Foruden at være meget påvirket af beslutningen om at stoppe med håndbold og harpiks, har hun lige været igennem en følelsesmæssig rutsjetur.

"Min hund er lige blevet aflivet. Det har jeg virkelig tudet over. Den var 12 år, så jeg kan slet ikke huske et liv uden den. Den har altid været der for mig," fortæller Cille, mens hendes strålende øjne bliver lidt flakkende.

Nu har hun fået lov til at passe sin kusines hund en gang imellem, og det hjælper lidt på humøret hos den smilende 2.a'er.

Publiceret: 15. December 2011 07:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere