Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Chefredaktørens klumme: Støt veteranhjemmet i Brabrand

I Brabrand ligger Veteranhjem Midtjylland.

Realdania Fonden har netop doneret 11 millioner kroner til veteranhjemmet. Pengene skal gå til tre nye bygninger, der kan huse forskellige aktiviteter for veteranhjemmets besøgende. En veteran er en soldat, der har været udsendt af staten til udlandet i mere end 28 dage.

Ifølge hjemmets daglige leder Peter Andreasen besøgte 4.374 veteraner hjemmet i løbet af 2017 - og der var 1.001 overnattende besøgende.

LÆS OGSÅ: Aarhus Kommune giver 75.000 til veteranhjemmet

Veteranhjemmet stræber efter at skabe et frirum, hvor veteranerne og deres pårørende kan værne om det fællesskab, der er blevet skabt under tjeneste i Forsvaret.

Jeg har aldrig tjent i Forsvaret - men har den allerstørste agtelse for dem, der har. Jeg kan selvsagt heller ikke sætte mig ind i, hvordan det er at have tjent sit land i en krigszone i et fremmed land. Jeg er dog ikke i tvivl om, at det er et maksimalt pres, man lever under, når man er udsendt.

Dem der vælger at tjene demokratiet og værne om vores land ved at tjene i Forsvaret, fortjener de bedste betingelser, når de kommer hjem. Det har desværre ikke altid været noget, som har stået højt på agendaen.

Men i de senere år er der opstået en langt større forståelse for, at vi skal tage os godt af vores hjemvendte veteraner, og vi skal give dem gode betingelser for at komme hjem og blive en del af en normal dagligdag.

LÆS OGSÅ: Veteran: Mine bekymringer er gjort til skamme

Et sted, hvor betingelserne er gode - og på vej til at blive meget bedre, er på veteranhjemmet i Aarhus.

Den 16. april er der et arrangement på DOKK1, som den tidligere jægersoldat Lars Møller blandt andre står bag. Pengene fra arrangementet går ubeskåret til veteranhjemmet.

Og skulle du ikke have mulighed for at deltage den 16. april på DOKK1, så kan du via www.veteranhjem.dk/midtjylland se, hvordan du kan blive medlem for bare 50 kroner om året eller donere penge via Mobilepay.

Herfra skal lyde en indtrængende opfordring til at gøre en af delene og dermed give lidt tilbage til nogle, der har givet så meget til Danmark.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Politikens Lokalaviser

Publiceret: 10. April 2018 09:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt