Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Chefredaktørens klumme: På Aarhus Ø kan alt tilsyneladende lade sig gøre

Sådan lød overskriften i et læserbrev i JP Aarhus i sidste uge. Overskriften hentydede til, at byrådet igen igen havde ændret i lokalplanen for at gøre det muligt at opføre endnu et nyt og stort prestigebyggeri. Denne gang på Aarhus Ø. Læserbrevet var skrevet af en Sidsel Vejby, som bor i Jellebakkekvarteret i Vejlby-Risskov.

LÆS OGSÅ: Naboprotest over Lighthouse: Hvorfor skal få år gammel lokalplan allerede skrottes?

Sidsel skriver, at hun gentagne gange har forsøgt at få kommunen til at ophæve nogle ældgamle, forældede servitutter, der gælder for det område, hun bor i. Forældede fordi servitutterne henviser til veje, der ikke har eksisteret i årtier, foreskriver obligatorisk brug af originale glødepærer til udendørs belysning og tillader en bebyggelsesprocent på 20, da landsbyggeloven fra 1962, indskrevet i servitutten, ikke kan afviges.

Sidsel Vejby vil gerne modernisere sit hus, gøre det mere miljøvenligt og bygge et værelse til.

Men der er ingen i kommunen, der kan hjælpe hende til, hvor hun skal henvende sig, hvis hun skal have dispensation fra lokalplanen.

LÆS OGSÅ: Vild Aarhus-lejlighed er blandt landets dyreste

Hun har en solid pointe og kan med al rimelighed godt stille sig kritisk an og spørge til politikernes prioritering. Det er i sidste ende politikerne, der bestemmer, hvilke sager kommunens embedsmænd skal arbejde med og prioritere. Og det kan åbenbart hele tiden lade sig gøre at afsætte tid til at lave lokalplanerne for de nye store byggerier indenfor Ringgaden. Men at afse tid til at give dispensation for ældgamle og ubrugelige servitutter, kan der åbenbart ikke findes tid til. Og når Sidsel Vejby slutter sit læserbrev af med at konstatere, at politikerne bør huske at tilgodese boligejerne udenfor de store byggepladser i midtbyen og huske på, at det jo er der, de fleste skatteydere bor, rammer hun hovedet lige på sømmet.

Jeg har sagt det før fra denne plads, men gentager det hjertens gerne – byrådet skal huske, at Aarhus er en kommune og ikke kun en by indenfor Ringgaden.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarsh. chefredaktør

Politikens Lokalaviser

Twitter: @clauswkrogh

Publiceret: 03. April 2018 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt