Ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser, Claus Krogh.
Ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser, Claus Krogh.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Chefredaktørens klumme: Ønsker byrådet, at vi alle bor inden for Ringvejen?

Chefredaktør Claus Krogh fortsætter med at sætte fokus på udkanten af Aarhus

I forrige uge skrev jeg om udkants-Aarhus set fra Hjortshøj. I dag rykker vi nogle kilometer nordpå. Ud til den yderste grænse af kommunen. Lige før det bliver til Djursland og Syddjurs.

I Mejlby bor en god bekendt - Jesper - sammen med hustru og to børn. Jesper og familien er meget glade for at bo i Mejlby. Men skyerne trækker sammen om Mejlby, og rygterne løber hurtigt her i udkants-Aarhus - og det har ikke undsluppet Jespers opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: Comwell udvider højhus i Aarhus med 15 etager

I forbindelse med kæmpeudstykningen i Nye ved Lisbjerg, skal der etableres en ny folkeskole i Nye med tre spor og 0. til 9. klasse. Frygten i Mejlby er, at det betyder, at Hårup Skole, der i dag har klasser fra 0. til 9. klasse, får fjernet udskolingsdelen. Det vil betyde, at eleverne i 7., 8. og 9. ikke mere skal gå på Hårup Skole, men i stedet transporteres de små ti kilometer ind til den nye skole inde ved Nye. Ti kilometer lyder ikke af meget - men kender man området, ved man, at transporten kommer til at foregå ad småveje - og at der i hvertfald, som det er i dag, ikke er nogen som helst transportforbindelser mellem Mejlby/Hårup og Nye.

Derudover er der andre rygter, som taler om, at der skal nedlægges endnu en busrute udover, det der allerede er reduceret i antallet af afgange på de eksisterende busruter. Og det er en dårlig cocktail, når man som Jesper bor i Mejlby.

Så Jesper overvejer at sælge huset i Mejlby og rykke tættere på Aarhus ”inden det er for sent”, som han siger. For hvad sker der med Mejlby og priserne på husene i Mejlby, når først skolen ikke længere kan tage de ældste klasser? Og når den offentlige transport til og fra byen kun er blevet ringere og ringere over årene? De går kun en vej - ned.

Jesper er med garanti ikke den eneste, der bor i udkants-Aarhus, som har de tanker. Jeg er sikker på, at man i Malling, Harlev og Løgten har de samme tanker.

Men er det sådan, byrådet ønsker kommunen udvikler sig? At vi allesammen klumper os sammen indenfor på Ringvejen? Svaret blæser i vinden. Men måske er der håb forude. Læs interviewet med kommunens stadsarkitekt Stephen Willacy.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret: 06. Februar 2018 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt