Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Chefredaktørens klumme: Hvad mener borgmesteren om tog i Solbjerg?

Borgmester Bundsgaard gemmer sig bag partifællen Ango Winther i betændt sag

I Solbjerg er de bange for at blive kørt midt over i et landspolitiske skænderi, der er blevet til et kommunalpolitisk skænderi.

Det handler om den såkaldte timemodel, hvor det engang om ti-femten år skal være muligt at køre i tog fra Aarhus til Odense på en time.

LÆS OGSÅ: Ny togbane ved Solbjerg: Aarhus Kommune taler med to tunger

Borgerne i Solbjerg har kæmpet med linjeføringen siden 2016, hvor Banedanmark gik i gang med høringssvar. I januar i år samledes mere end 800 borgere fra Solbjerg til et stort borgermøde. Eneste punkt på dagsordenen var timemodellens konsekvenser for Solbjerg. Problemet for borgerne i Solbjerg er, at hvis timemodellens målsætning skal realiseres, skal linjeføringen om byen ændres. Men de foreslåede modeller er i Solbjerg-borgernes øjne uspiselig. Byen foretrækker den eksisterende linjeføring.

Problemet for byrådet er, at det er en landspolitisk beslutning, man bakser med. Og pludselig overføres landspolitiske interesser til Aarhus Kommune - og i dette tilfælde Solbjerg. Bag timemodellen ligger nemlig en politisk aftale fra 2013, som den daværende regering bestående af S, R og SF med støtte fra Enhedslisten og Dansk Folkeparti stod bag og altså uden opbakning fra V, K og LA.

LÆS OGSÅ: Happening på rådhuset: Solbjergborgere kæmper for o-løsning

Det er det rod, byrådet nu bakser med. Byens førstemand kan nemlig dårligt stille sig op og undsige en aftale, hans eget parti har stemt igennem i Folketinget. Det kan Bünyamin Simsek (V) til gengæld godt - så han undsiger hele projektet og bakker op om Solbjerg-borgernes protester. Borgmesteren ved godt, at det er en dårlig sag, at der skal bruges milliarder af kroner på at spare seks minutters togkørsel om ti-femten år - så han gemmer sig bag sin næstformand i Teknisk Udvalg, Ango Winther. Ango Winther synes også, det er en træls sag, hvilket han på føromtalte borgermøde i januar ikke kunne skjule. I stedet forsøger han så at udstille Simsek som illoyal, fordi han ikke bakker op om sagen.

Tilbage står borgerne i Solbjerg - og de aner ikke, hvad byens førstemand mener om sagen. Han er for timemodellen, siger han. Men hvad med linjeføringen?

Så kære borgmester - hvad er egentlig din holdning til linjeføringen?

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret: 06. Marts 2018 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112