Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Chefredaktørens klumme: Aarhus har brug for et nyt stadion

I sidste uge lancerede Lokalavisen Aarhus en ny podcast, som hedder Talehuset og handler om AGF.

Emnet i denne første udgave var spørgsmålet om, hvorvidt Aarhus skal have et nyt stadion, der er mere fodboldvenligt end det eksisterende, hvor en bred løbebane hele vejen rundt om fodboldbanen lægger en dæmper på intensiteten. Med i studiet var byrådsmedlem Hans Skou (V), Niels Lyhne formand for Stavtrup IF og Torben Mikkelsen fra Fan Trust Aarhus, og de debatterede den til tider noget betændte sag.

LÆS OGSÅ: NYHED: 'Talehuset - en AGF-podcast' er ude nu

Alle var enige om, at der er behov for et mere fodboldvenligt stadion. De var så til gengæld også enige om, at det ikke måtte blive på bekostning af, at resten af kommunen får færre midler til idræts- og fritidsfaciliteter.

Set fra min stol er der ingen tvivl om, at Aarhus skal have et nyt, moderne fodboldstadion, som er bygget, så det skaber den bedste fodboldoplevelse for tilskuerne. Og det skal ligge for enden af Stadion Allé.

Jeg er også ganske overbevist om, at midlerne ganske nemt kan skaffes ved salg af noget af den kommunalt ejede jord omkring travbane/cykelbane, samt med midler fra fodboldklubben AGF, der bliver primær bruger af byens nye stadion.

LÆS OGSÅ: Nyt podcast-afsnit ude: Talehuset sætter fokus på talentudviklingen i AGF

Til gengæld må byrådet også til at tage sig modet til at træffe beslutningen. Det forekommer mig ganske mærkeligt, at man har så stor en berøringsangst overfor netop den beslutning. Det er, som om at lige præcis den beslutning skal lægges ud til en kommunal folkeafstemning, før byrådet kan tage sig sammen og vælge, hvad det vil gøre - med størst mulig garanti for at have flertallet af vælgerne bag sig.

En del af berøringsangsten skyldes helt sikkert, at man er bange for at blive beskyldt for at favorisere eliteklubben AGF på bekostning af bredden. Pointen er bare, at det behøver man ikke.

En kommune som Aarhus skal kunne begge dele. Når områder som Stavtrup og Skødstrup bare vokser og vokser, så er det en kommunal opgave at sikre, at der også planlægges ordentlige idrætsfaciliteter i sammenhæng med udbygningerne.

Det er en kommunal opgave på linje med planlægningen af veje, skoler, daginstitutioner og ældrecentre.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Publiceret: 27. Februar 2018 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt