Kommunalvalg 2017
Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Blegvad ude af byrådet: Hårdt år privat har kostet

Theresa Blegvad (V) blev efter et turbulent år på privatfronten lige præcis ikke genvalgt til Aarhus Byråd

Da borgmester Jacob Bundsgaard (S) i onsdags læste de nye byrådsmedlemmer op i salen, var der en del, der stod med hjertebanken og sommerfugle i maven. Én af dem var Venstres Theresa Blegvad, hvis navn ikke blev råbt op blandt de 31.

LÆS OGSÅ: V-politiker vil ikke oplyse økonomiske interesser: I må stole på vores moralske kompas

Hun har siddet i byrådet de seneste fire år, og selv om hun selvfølgelig have håbet at komme ind, er hun alligevel lettet og afklaret over, at hun ikke kom ind. Til gengæld er hun blevet første suppleant og har dermed mulighed for at komme ind i byrådet, hvis en skal på orlov eller andet.

“For at være helt ærlig, så troede jeg, at jeg ville blive tredje eller fjerde suppleant, så jeg er faktisk meget taknemmelig for at være blevet første suppleant,” siger Theresa Blegvad.

Lettet over resultatet

Selvom hun gerne ville have fortsat sit politiske arbejde og samarbejde på tværs af fløjene, er hun alligevel tilfreds med situationen.

“Hvis man nu tror på skæbnen, så var der nok en grund til, at jeg ikke kom ind. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har haft et hårdt år på privatfronten, hvor både min far og morfar døde, og jeg har solgt en virksomhed. Jeg har ikke kunne finde det sjette gear denne gang,” siger Theresa Blegvad, der glæder sig over, at hun kun gik cirka 100 personlige stemmer tilbage i forhold til valget for fire år siden.

LÆS OGSÅ: Rema 1000: Dansk Supermarked har ødelagt det for os i Rundhøj

Men er du slet ikke skuffet over, at du ikke kom ind?

“Jeg havde selvfølgelig håbet, at Venstre fik et mandat mere, så jeg kunne være med, men sådan skulle det ikke være. Jeg tror, blå blok går en hård tid i møde,” siger Blegvad og fortsætter:

“Jeg kunne måske godt have fået lidt mere opbakning fra Venstres bagland, men jeg har ikke været i top fem på kandidatlisten, og i sidste ende er det jo også borgerne, der bestemmer, hvem de ønsker i byrådet.”

Peger på sig selv

Selv om hun kunne have ønsket sig lidt mere opbakning fra baglandet, så peger hun også tre fingre mod sig selv.

LÆS OGSÅ: Interaktivt kort: Sådan stemte aarhusianerne

“Jeg kunne godt have valgt at lægge et kæmpe kampagnebudget, men det har jeg ikke gjort, og jeg er virkelig godt tilfreds med at være første suppleant,” siger hun.

Theresa Blegvad har valgt at være med i hele konstitueringsprocessen, også selv om hun ikke får en af byrådsstolene.

“Jeg vil gerne give den fuld gas på samarbejde, og derfor har jeg selvfølgelig været med i hele processen,” påpeger hun.

 

Publiceret: 24. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus