Aarhus i årtier - 1960’erne er netop udkommet og er andet bind i serien. Foto: Tahmasbi
Aarhus i årtier - 1960’erne er netop udkommet og er andet bind i serien. Foto: Tahmasbi
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Billedrig bog om Aarhus i 60’erne

Stadsarkivar Søren Bitsch har udgivet en bog om byens udvikling i et hæsblæsende årti

Af Bente Tahmasbi Hansen

Arkitektskolen blev grundlagt, bogtårnet blev opført og den første festuge fandt sted i 1960'erne i Aarhus. Også Teateret Svalegangen blev til.

Det går stærkt i dag, men der var også fuld fart på i 1960'erne. Studiemiljøet voksede med både en udvidelse af universitetet og åbningen af Børglum Kollegiet i 1967.

Ikke kun antallet af studerende voksede. Det gjorde antallet af aarhusianere også. Betonbyggerier skød op i Charlottehøj og Gellerup. Mange af de gamle bygninger i midtbyen blev jævnet med jorden, mens andre blev renoveret.

LÆS OGSÅ: 250.000 bøger skadet i skolebrand

Optimismen voksede i takt med den økonomiske fremgang. Byens borgere købte vaskemaskiner, tv-apparater og røremaskiner. Flere og flere fik biler, der stod parkeret foran boligblokkene og parcelhusene.

Stadsarkivar har sammen med en håndfuld andre forfattere st sig for, at vi ikke må glemme det spændende årti. Derfor har de samlet masser af fotos, så de kan give læserne 'Aarhusianernes historie fortalt i billeder'.

376 sider er det blevet til.

Historiekyndige Anneken Appel Laursen, Janne Marie Barslev, Kitt Bording-Jensen og Thomas Norskov Kristensen har hjulet Søren Bitsch Christensen med 'Aarhus i årtier - 1960'erne'. Udgivet på Turbine.

Publiceret: 08. November 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere