Randersvej i Aarhus Nord er en af de veje, der udløser flest fartbøder, og hvor der sker flest personskadeuheld. Foto:Google Streetview
Randersvej i Aarhus Nord er en af de veje, der udløser flest fartbøder, og hvor der sker flest personskadeuheld. Foto:Google Streetview
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bilister kører for hurtigt på Randersvej

Randersvej i Aarhus Nord er en af de veje, der udløser flest fartbøder, og hvor der sker flest personskadeuheld

Af Katy Wang, JP Aarhus
Hurtige bilister på Randersvej i Aarhus N
  • I 2016 blev der udstedt 5.221 fartbøder.
  • Beløbet på bøderne svarede i alt til godt otte millioner kroner.
  • Det betyder, at strækningen ligger på en ottendeplads på landsplan og en andenplads i Østjylland på listen over flest antal fartbøder.
  • 49,4 procent kørte mere end 10 km/t for hurtigt.
  • 15,5 procent kørte mere end 20 km/t for hurtigt
  • Fartgrænsen er på 60 km/t ved målestationen på strækningen.
  • Mellem 2011 og 2015 var der 13 personskadeuheld på strækningen.

Bilister, der kører på Randersvej i Aarhus Nord, er for dårlige til at holde sig indenfor fartgrænsen, mener Østjyllands Politi.

I 2016 udløste hurtige bilister på strækningen i Aarhus Nord over 5.000 bøder i løbet af 2016. Kigger man på, hvilke strækninger der har udløst flest fartbøder, placerer det den aarhusianske strækning på en andenplads i Østjylland. Det giver strækningen en ottendeplads på landsplan, ifølge Berlingske. I 2016 blev i alt 5.221 fartbøder udstedt, hvilket svarer til godt otte millioner kroner fra fartsynderne, viser tal fra Østjyllands Politi.

”Der er ingen tvivl om, at antallet er fartbøder og dermed antallet af bilister, der kører stærkt, er alt for højt,” siger Jeppe James Olsen, der er viceinspektør hos Østjyllands Politi.

Vækker bekymring

En målestation viser, at godt 15 procent af bilisterne kører mere end 20 km/t over fartgrænsen, der ligger på 60 km/t, hvor målingerne bliver foretaget. Ifølge Jeppe James Olsen vækker det bekymring, fordi de høje farter øger risikoen for ulykker.

Randersvej i Aarhus Nord er også en af de strækninger i Østjylland, hvor der er flest personskadeuheld, oplyser Østjyllands Politi. Her ligger Randersvej-strækningen på en tredjeplads med 13 personulykker fra 2011 til 2015. I samme periode lander Oddervej i Aarhus på en andenplads med 16 personulykker, og på førstepladsen er Nordjyske Motorvej. Dog betyder dette ikke, at vejene er de farligste at færdes på, fortæller vicepolitiinspektøren.

”Det behøver ikke at betyde, at vejen nødvendigvis er farligere. Det kan både være faktorer som, hvordan vejen er indrettet eller hvilke type uheld, der er tale om. På den måde kan man heller ikke sige, at Aarhus er farligere at køre i end Randers.”

Fra i år vil Østjyllands Politi kigge nærmere på seks strækninger i Østjylland, heraf fire i Aarhus, for at yde en særlig indsats for at forhindre vejuheld. Det er led i et initiativ fra Det Nationale Færdselscenter, som vil nedbringe antallet af ulykker, der sker på grund af for høje hastigheder på vejene.

Publiceret: 03. Marts 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!