Den kommende generation af elbiler fra Toyota, der her er vist som koncepter, får en kantet front. Hjørnerne giver plads for sensorer til selvkørende biler. Tegning: Toyota

Den kommende generation af elbiler fra Toyota, der her er vist som koncepter, får en kantet front. Hjørnerne giver plads for sensorer til selvkørende biler. Tegning: Toyota

Toyota vil i front med elbiler

Konceptbiler viser en elektrisk fremtid med kantede hjørner.

Af
Jens Overgaard

el Mens en lang række bilkoncerner lancerer elbiler eller lufter deres planer, har Toyota holdt kortene tæt til kroppen.

Men nu træder den japanske kæmpe for alvor i karakter. Det sker med en offensiv, som fra starten af næste årti skal udrulle elbiler i alle størrelser, der på personbil-fronten strækker sig lige fra tosæders mikrobiler til SUV'er.

Samarbejde

Satsningen sker i samarbejde med Subaru, som også har været i tæt dialog med Toyota om modeller som Toyota GT86 og Subaru BRZ, men også kinesiske BYD og batteriproducenter som Panasonic og Toshiba er med.

Her arbejdes intensivt med de nye solid-statebatterier, som er langt mere effektive end dagens kendte litium-ion-batterier.

Første skridt er taget i Kina, hvor Toyota har vist modellen Ioza, som er en elektrisk udgave af den høje C-HR crossover, der er designet af danske Stephan Rasmussen. Toyota har dog endnu ikke oplyst detaljer om rækkevidden for bilen, der kommer på markedet til næste år.

Publiceret 01 July 2019 13:17

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.