Den nye løveunge fra Peugeot er stilren og vil kunne fås med et hav af nye infotainment- og sikkerhedssystemer. Foto: Peugeot

Den nye løveunge fra Peugeot er stilren og vil kunne fås med et hav af nye infotainment- og sikkerhedssystemer. Foto: Peugeot © PEUGEOT

Peugeot 2008 kommer i skarpt designer-snit

Den nye generation af den høje Peugeot 2008 bliver et stilrent bud i crossover-klassen for minibiler og lanceres med eldrift

Af
Jens Overgaard

ny bil Der er dømt elegant fransk designersnit for alle pengene, når den nye Peugeot 2008 lander herhjemme i starten af næste år. Modellen, der har klare tråde til både den større 3008 og den nye 208, tegner nemlig til at blive et af de mest elegante bud i crossover-klassen for minibiler, der bl.a. tæller skarpe konkurrenter som den nye VW T-Cross, PSA's egen Citroën C3 Aircross og den kommende nye Renault Captur. Derfor er det også en meget vigtig model for den franske koncern.

Udspillet fra Peugeot omfatter også en elektrisk version kaldet e-2008. Den har ligesom den elektriske e-208 et batteri på 50 kWh og en elmotor på 100 kW svarende til 136 hk.

Det giver en rækkevidde på op til 310 km efter WLTP-skalaen, hvilket er en snes km kortere end e-208.

3D-cockpit

Den praktiske bil er med sine 4,30 meter og en akselafstand på 2,60 meter en del større end den gamle model med rødder tilbage til 2013. Den er baseret på PSA Groups nyeste platform, CMP (Common Modular Platform), der er udviklet til B-og C-segment biler. Som navnet antyder kan den tilpasses og justeres i forhold til dimensioner og motorvarianter.

Den vokser også i bagagerummet og klarer pæne 434 liter agterude, hvor bunden kan indstilles i to positioner, så gulvet kan blive helt plant, når bagsædet er lagt ned. Folkene bag har også videreudviklet på Peugeots i-Cockpit. Det består af et kompakt sportsrat, "tangent"-knapper samt en berøringsskærm på 5, 7 eller 10 tommer. De, som vil mere, kan opgradere med et nyt 3D-instrumentpanel, hvor den vigtigste information vises i hologramform i førerens synsfelt. Jo vigtigere informationen er, desto tættere er den på førerens synsfelt.

Hightech-udstyr

Den nye lille, høje bil kan fås med en lang stribe af de nyeste sikkerheds-og infotainmentsystemer.

Det gælder bl. a. den nyeste generation af nødbremse, som kan se fodgængere og cyklister i mørke og ved op til 140 km/ t. Men her er også vejbaneassistent, hvor man kan angive bilens placering i vejbanen, udvidet skiltegenkendelse, som også omfatter stop-og forbudsskilte, og køassistent sammen med automatisk gearkasse.

Mulighederne omfatter også adaptivt baglys, som selv indpasser baglyset efter forhold som f. eks. tåge og trådløs opladning af telefonen. Motorprogrammet udrulles med tre trecylindrede 1,2 liters Puretech-motorer på 100 hk, 130 hk og 155 hk samt to firecylindrede 1,5 liters dieselmotorer på 100 hk og 130 hk. Her parres de største benzin-og dieselversioner altid med en ottetrins automatgearkasse.

Der foreligger ikke oplysninger om danske priser eller udstyr for den nye Peugeot 2008.

Publiceret 01 July 2019 10:40

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.