Betal et fast beløb hver måned, og vask, som du vil. Det er et koncept, som flere og flere danskere vælger. Kæder som OK og Circle K er godt med. Foto: Circle K

Betal et fast beløb hver måned, og vask, som du vil. Det er et koncept, som flere og flere danskere vælger. Kæder som OK og Circle K er godt med. Foto: Circle K

Bilvask ad libitum -betaler det sig?

En lang række kæder tilbyder bilvask som flatrate-abonnement med fri vask for et fast beløb. Men der er forskel på indholdet. Vi giver tips til en nem bilvask

Af
Jens Overgaard

Du kender det fra dataforbrug eller taletid; få et flatrate-abonnement, og brug løs, uden at du skal spekulere på, om du måske rammer loftet.

Den filosofi har de seneste år sneget sig ind i vaskehallerne, hvor fortsat flere kæder har meldt ind med tilbud. Her kan du tilmelde dig abonnementsordninger, som giver adgang til fri vask fra helt ned til 69 kr. om måneden hos f.eks. Wash World. Det er nærmest, hvad du nogle steder må slippe for den billigste "taxa-vask" med det mest nødvendige.

Der er dog stor forskel på priser og den måde, abonnementet er skruet sammen på. Nogle steder køber du en pakke med én bestemt type vask, mens du andre steder nærmest har fri adgang til alle vaske, når abonnementet er betalt. Du kan dog også i nogle kæder opleve at være begrænset til bestemte tidsrum og vaskehaller, mens andre har mere frit slag. Flere har telefon-apps, hvor du f.eks. kan starte bilvasken eller se, om der er ledigt ved vaskehallen, så du undgår at holde i kø.

Giver convenience

OK lancerede for tre år siden abonnementsordningen OK Fri Vask, hvor man for 149 kr. om måneden kan vaske frit efter kl. 18 og vælge mellem alle vaskeprogrammerne undtagen et enkelt.

Rasmus Boserup, som er pressechef hos OK, er ikke i tvivl om, at abonnementsordningen rammer noget i tiden.

"Det er bekvemt at betale et fast beløb og så bare køre bilen til vask. Med det beløb, som det koster, skal man heller ikke vaske bilen ret mange gange, før man har tjent det ind. Samtidig har vi lanceret en app, som man både kan bruge, når man tanker benzin eller vil starte en bilvask, og den har gjort det endnu nemmere at have med at gøre," siger Rasmus Boserup.

Overvej dit forbrug

Man skal dog generelt gøre sig nogle overvejelser, før man tilmelder sig en abonnementsordning, lyder det fra FDM.

"Man skal tænke på, om produktet passer til én, og om man vil bruge det. Der er jo også nogle, som melder sig ind i et fitnesscenter og aldrig får brugt abonnementet," siger Jørgen Jørgensen, som er seniortekniker i FDM's tekniske rådgivning.

Hvis man alligevel bare vasker bilen én gang om måneden, vil det være billigere bare at betale per gang.

Han peger på, at der også kan være en risiko for at gå i den anden grøft.

"Det er ligesom til en buffet, hvor man skal tænke sig om. Selv om nogle vaskehaller reklamerer med at være miljøvenlige, går der jo alligevel strøm, vand og sæbe til, som belaster miljøet," siger han.

Abonnementet gælder hos alle kæder kun til én bil, hvor man registrerer indregistreringsnummeret.

Opsigelse kan typisk ske fra inden for et par uger til en måneds tid. Det afhænger af tidspunktet på måneden.

Publiceret 24 June 2019 13:57

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.