Til trods for at han rager godt op i vejret, så er det ingen sag for den 14-årige Oscar Hovmøller at lange den ene bold efter den anden over nettet i bordtennisklubben BTK Viby.
Til trods for at han rager godt op i vejret, så er det ingen sag for den 14-årige Oscar Hovmøller at lange den ene bold efter den anden over nettet i bordtennisklubben BTK Viby.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bat-mand drømmer om at blive den bedste

Ung bordtennistalent sigter efter at ramme toppen af bordtenniseliten. Ligesom idolet Jonathan Groth har gjort

Et kvalificeret bud på en af morgendagens store danske bordtennisstjerner er den unge åbyhøjer Oscar Hovmøller på 14 år. Han spiller til dagligt i BTK Viby, er en fast del af det danske ungdomslandshold og drømmer om at kunne leve af at skyde bordtennisbolde over netkanten.

Det er selv om, han er en atypisk bordtennisspiller. For med sine mere end 190 centimeter lange kropus kræver det et ekstra vågent boldøje, når den hvide celluloid-bold skal returneres. Men alligevel kan det spirende sportstalent ikke se sig selv dyrke andre sportsgrene.

“Det er fedt at spille bordtennis. Jeg går lidt død i andre idrætsgrene, men i bordtennis kan jeg hele tiden finpudse små detaljer i mit spil,” siger Oscar Hovmøller, der går i 8. klasse på Åby Skole.

Her har han fået dispensation fra noget af undervisningen til at passe og pleje sit talent.

“Jeg har både træninger om morgen og om eftermiddagen, så det er rigtig fedt at få den støtte fra min skole, men også fra mine forældre,” fortæller den unge aarhusianer, som gerne vil gennemføre gymnasiet, inden en tur til udlandet for at spille bordtennis på fuld tid kan blive en realitet.

Det sociale er vigtig

Imens drømmen om en udlandskarriere er intakt, så tilbringer Oscar Hovmøller mere end 15 timer om ugen i BTK Vibys bordtennislokaler.

Her øver han sig med ligesindede boldspillere.

“Vi har et utroligt stærkt fællesskab i klubben. Ud over at vi konkurrerer med hinanden, så er vi også venner. Det sociale fylder enormt meget og er en kæmpe bonus,” forklarer den 14-årig åbyhøjer, som fik et bordtennisbat i hånden som syvårig og sidenhen næsten ikke har sluppet det ud af hånden.

Alt tyder da også på, at det er en god beslutning. For ud over at være en del af ungdomslandsholdet, så har kometen allerede sigtekornet rettet mod den bedste liga i Danmark. Stiga Division.

Drømmer om at nå til tops

“I øjeblikket spiller jeg i henholdsvis anden og tredje division i Danmark, hvor jeg møder spillere i alle aldersgrupper. Men det næste mål for mig bliver at spille i Stiga Divisionen,” siger bordtennisspilleren håbefuldt.

Og håbet om at spille med de helt store inden for sin sportsgren lever i bedste velgående. Således kiggede han inspirerende med, da den danske bordtennisspiller Jonathan Groth repræsenterede dannebrogs farver, da der blev holdt OL i Rio i sommeren 2016.

“Jeg tænker da, at det er realistisk for mig en gang ude i fremtiden at spille med til et olympisk mesterskab. Det er i hvert fald noget, som jeg rigtig godt kunne tænke mig. Specielt efter at have set Jonathan Groth i Rio,” fortæller Oscar Hovmøller fokuseret og drømmende.

Publiceret: 06. Maj 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!