De udendørs aktiviteter, så som havnebad og kajakklubber, giver liv om sommeren, og restauranter og teater skal give det om vinteren
De udendørs aktiviteter, så som havnebad og kajakklubber, giver liv om sommeren, og restauranter og teater skal give det om vinteren
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bassin 7 skal være byens nye samlingspunkt

Teater, caféer og restauranter skal sørge for at holde liv i bydelen hele året rundt

Alle sejl er sat ind, når Bassin 7 skal gentænke havnen og byen op til 2017.

Det enorme projekt skal være Aarhus' nye samlingspunkt, og det lader til, at planlægningen har nået nye højder.

Rune Kilden, som har været lokal byudvikler på projektet, forklarer:

“Det skal være et levende sted, hvor hele byen har lyst til at komme. I og med vi får havnebadet, der er doneret af Sallingfondene, er successen allerede skabt fra maj til september. Vi skal så forsøge at gøre området levende i perioden fra september til maj også, og det håber vi at kunne gøre med restauranter, caféer og et teater. Det skal være et alternativ til at gå ned til åen og spise.”

Der er allerede flere unavngivne restauratører inde over projektet, og de får stor indflydelse på restaurationslokalernes udformning.

Området vil også i de første mange år kunne tilbyde parkering på de tomme grunde i området, så det vil være lettere tilgængeligt for folk udefra.

Byliv fra start

Planen er, at bylivet allerede skal være der fra start, og promenaden, havnebadet og kajakklubben skal anlægges, samtidigt med at man bygger den første af Bassin 7's store bygninger.

Den, der ligner et 'V' i profil på billedet.

Promenaden og første bygning skulle gerne stå klar til 2017, og Rune Kilden har ingen bekymringer om, at området ender som spøgelsesby.

“Der er en årlig tilflytning til Aarhus på 4-5000 mennesker. Vi tilfører boliger til en by med stor boligmangel, og urbaniseringen ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. Det ville være et større problem, hvis vi byggede i Skive eller Ikast,” fortæller Rune Kilden.

Lejligheder til hele livet

Er en lejlighed først købt ved Bassin 7, er der ingen grund til at sælge den igen foreløbigt, for lejlighederne er tænkt til at kunne bruges i flere livsfaser.

For eksempel er det muligt at nedlægge flere af børneværelserne, når børnene engang flyver fra reden.

Og apropos børn, så bliver der ikke langt til nærmeste dagtilbud, der får til huse iGenerationernes Hus ved Strandbarens nuværende placering. 

Det er ikke til at sige, hvor prisniveauet på lejlighederne kommer til at ligge, men til gengæld er det sikkert, at det bliver muligt at anskaffe sig nogle billige kvadratmeter derude.

Her tænkes på de maritime kolonihaver, der ifølge Rune Kilden er en vigtig del af projektet.

“Det er en idé, der udspringer fra badehusene fra stranden ved Løkken og Blokhus. Det kunne være hyggeligt, at have en lille kolonihave ude på havnen, og der har jo været meget stor interesse for Ø-haverne ved Strandbaren. Samtidigt kunne det være sjovt at have den helt lille skala repræsenteret ved siden af det store. Det kunne blive ret ikonisk med et glimt i øjet,” griner Rune Kilden.

Publiceret: 24. September 2014 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!