Børnene har meldt sig til to timers bagning fordelt på to dage. De tilmeldte er delt op i hold på 10-12 børn af gangen og er fordelt efter efter klassetrin.
Børnene har meldt sig til to timers bagning fordelt på to dage. De tilmeldte er delt op i hold på 10-12 børn af gangen og er fordelt efter efter klassetrin.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bagelystne grinebidere i Frydenlund

Humøret er højt, og der er kakaostøv i luften, når børn bruger sommerferien på at bage - og spise - kager

Tekst og foto: Astrid Hellerup Madsen

Lyserøde papirforme, krymmel i alle mulige farver og former, mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver. Kokos farvet med grøn frugtfarve, friske bær og popcorn til pynt. Køkkenbordet i Frydenlund Fælleshus er fyldt med ingredienser, klar til at blive blandet sammen og bagt til lækre kager.

“Det er vildt populært. Vi har kørt det i flere år, men i år er det gået amok.” siger Janne Kjeldtoft, børne- og ungemedarbejder i Frydenlund, om sommerferiens kagebagning for børn.

“Børn elsker at bage. Vi har bagt boller og lavet lagkage, men det er muffins og især at pynte kagerne, de er mest vilde med,” forklarer hun akkompagneret af en duft af nybagt kage fra køkkenet.

Janne Kjeldtoft står for af finde på og afholde aktiviteter for børn og unge. Og i år er det blandt andet blevet til kagebagning, fodboldskole og musikcamp. I år er der desuden blevet ansat en gruppe unge fra Frydenlund, der hjælper med at stå for aktiviteterne

“Det betyder meget, at der er noget for børnene i sommerferien, hvis ikke de skal ud og rejse. Her kan børnene møde venner og andre børn, som de ikke kender i forvejen.”

“Aaaaaad, det er helt grønt,” råber en pige pludselig. Hun har åbnet en bøtte med vaniljepulver. De andre børn flokkes om hende, kigger ned i bøtten og sprutter af grin. Janne Kjeldtoft kigger med.

“Det er vist blevet blandet med frugtfarve,” forklarer hun grinende.

Sjov og læring i køkkenet

Opskrifterne er nemme at gå til for børnene, der er indsat billeder undervejs, der forklarer, hvad de skal gøre.

“Er det de røde eller blå tal, vi skal måle efter,” spørger en dreng, mens han kigger alvorligt på et målebæger, han skal til at hælde mælk op i.

“Børnene er vilde med at bage og få fingrene i det, men de lærer også en masse undervejs. De skal arbejde sammen i en gruppe og fordele de forskellige opgaver mellem sig. Og der er også noget matematik i det, når de skal måle og veje ingredienser. Så lærer de, hvad 'dl' eller 'spsk' betyder,” uddyber Janne Keldtoft.

Fælleshusets aktiviteter er en del af em boligsocial helhedsplan, men sommerferiens kagebagning er finansieret med midler fra Aarhus Kommunes Sport & fritid, så de er åbne for børn fra hele byen.

“Jeg glæder mig mest, til vi skal pynte kagerne. Ja, og til at spise dem,” griner Ayan, en af kagebagerne.

Hun er i fuld sving med røremaskinen, mens Nasim står klar til at hælde mere mel i skålen.

“Hov, skulle der have været to skeer med kakao i?” funderer bageveninden Nujuuel. Og så fniser hele gruppen igen.

Se flere aktiviteter på www.frydenlund8210.dk.

Det er både lokale børn og børn fra hele Aarhus, der har meldt sig til kagebagningen.
Det er både lokale børn og børn fra hele Aarhus, der har meldt sig til kagebagningen.
Publiceret: 26. Juli 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt