"Nu er det vel en gul bus?" Rådmand Peter Thyssen var kvik med kommentarerne, da han blev bedt om at vente med klipperiet, til der var en bus i sigte. Foto: Grethe Bo Madsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Veloplagt rådmand indviede busbaner

En veloplagt Peter Thyssen indviede tirsdag eftermiddag de nye busbaner fra Nørrebrogade til Stjernepladsen

Første etaper af de tre planlagte busbaner blev tirsdag indviet af rådmand for teknik og miljø, Peter Thyssen, der glædede sig over at den omfattende investering fra først færd kommer den kollektive trafik til gode.

"Busserne bliver prioriteret med egne kørebaner, og det giver lettere fremkommelighed i myldretiden til fordel for buspassagererne. Det vil også hjælpe, når vi skal i gang med letbaneprojektet, hvor letbanetracéet vil kunne anlægges ved en mindre ombygning af det centrale vejareal. Det er rart at se, at letbanen kommer tættere på med dette skridt. Med anlæggelsen af busbanerne lever vi op til sloganet "Tænk letbane - kør bus"," sagde Peter Thyssen.

Linje 56 var første bus i den nye busbane. Foto: Grethe Bo Madsen
Linje 56 var første bus i den nye busbane. Foto: Grethe Bo Madsen

Fremtidssikret løsning

Udover selve arbejdet med anlæggelse af busbaner har kommunen også skullet erhverve det nødvendige areal, så strækningen er fremtidssikret i forhold til letbaneløsningen. Med ekstra spor i hver side af vejen er der samtidig taget hensyn til den individuelle biltrafik, så den ikke påvirkes af de nye busbaner.

Arbejdet med etablering af busbaner på strækningen har været meget omfattende blandt andet på grund af mange ledningsarbejder, der har sat tålmodigheden på prøve hos både borgere og erhvervsdrivende i området, der har måttet leve med afspærringer, trafikomlægninger og en lang anlægsperiode med støj, støv og store maskiner i området.

Publiceret: 27. Maj 2009 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!