Kys krisen væk med fantastiske kyskager. Vibe D. Morsø fra Gris & Co. giver inspiration til sødt i sure tider.
Kys krisen væk med fantastiske kyskager. Vibe D. Morsø fra Gris & Co. giver inspiration til sødt i sure tider.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

GODE IDEER FRA GRIS & CO.: Sødt til sure tider

”Kys krisen væk”, siger Vibe D. Morsø fra Gris & Co, som Lokalavisen har bedt om inspiration til sødt i de sure krisetider

Af Vibe D. Morsø, kreativ opskriftsudvikler, fotograf og mor til tre
FAKTA: Gris & Co.
Gris & Co. leverer konceptløsniger og opskrifter til fødevareproducenter og livsstils magasiner i Danmark Find flere opskrifter på www.grisogco.dk
Skibet er ladet med… krise! Den gamle børneleg lever i bedste velgående, og hvis vi voksne ellers var med på legen, var der nok at komme på under temaet finanskrise. Den er overalt og berør stort set alt. Den er ikke til at komme uden om, og det er i sig selv ved at give mig lidt af en personlig krise.

Det kan nok være, at krisen raser derude, men når det hænger ud af halsen med "kriser mig her og krise mig der", så har jeg i den grad brug for også at mærke det søde liv.

Jeg foreslår derfor: Tag et fodbad, se en god film og forkæl dig selv med lidt god mad. Ikke nødvendigvis i den rækkefølge, men det kan dog være nødvendigt at gøre alle tre ting på én gang, hvis projektet skal lykkes.

Hjemmelavet is med den klassiske smag af P-tærte ledder tankerne hen på sol og sommer, og dertil kan du kysse krisen væk med de fantastiske kys-kager. I hvert fald et par minutter.

P-tærte is med Baileys

(8 personer)

8 past. æggeblommer

80 g. flormelis

1 st. vanilje

5 dl. piskefløde

1 pose P-tærter fra Carletti

4 spsk. Baileys

Pisk æggeblommer med florsukker og vaniljekorn til hvidt skum. Pisk fløden let og vend i æggecremen. De hakkede P-tærter og Baileys tilsættes og vendes forsigtigt. Isen fryses til dagen efter. Server med friske bær.

Kys-frøen marengs med kirsebær

(ca. 70 stk)

2 bæger past. æggehvider

150 g. sukker

2 dråber eddike

5 chokoladefrøer (70 % kakao) med kirsebær creme

Pisk hviderne med halvdelen af sukkeret og få dråber eddike til fast skum. Tilsæt resten af sukkeret og pisk æggemassen stiv. Vend de hakkede chokoladefrøer i. Fyld en frostpose med marengsmassen, og klip et lille hul på 1 cm i hjørnet af posen. Sprøjt massen ud i små toppe på 2 bageplader og sæt direkte i ovnen. Bages 45 min ved 125 grader/varmluft. Lad kyskagerne afkøle i ovnen med lågen åben. Opbevares bedst i åbenstående dåse.

Publiceret: 07. April 2009 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!