Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KARRIEREBLOGGEN: Alle har en karriere

Trine Sangill, rekrutteringskonsulent, karriererådgiver og coach, blogger om jobsøgning og karriereudvikling

Af Trine Sangill
Karriererådgiver og coach Trine Sangil fra Risskov har mere end 12 års erfaring indenfor rekruttering og over 1.000 karriererådgivnings-samtaler bag sig. Fremover blogger hun om karriereudvikling og jobsøgning.

Jeg hedder Trine Sangill og har rekrutteringsfirmaet Sangill Group i Risskov, hvor jeg beskæftiger mig med rekruttering af nye medarbejdere til virksomheder, karriererådgivning, undervisning i jobsøgning og ansøgningsmateriale.

I mere end 12 år har jeg været beskæftiget indenfor rekrutteringsbranchen og samarbejder med mange virksomheder og brancher i hele Danmark. Jeg har desuden en 1-årig coachuddannelse med erhverv som speciale og er certificeret i flere anerkendte personprofilanalyser, som jeg benytter i forbindelse med rekruttering, coaching og leder- og medarbejderudvikling.

Hvad betyder ordet karriere egentlig? Ofte bruger vi ordet karriere i flæng, men har ikke tænkt nærmere over hvad ordet betyder. Mange tror ikke, at de overhovedet har en karriere, og at den kun er forbeholdt bestemte mennesker, faggrupper eller stillingsniveauer.

Du har faktisk også en karriere uanset om du arbejder i en butik, er håndværker eller direktør. Helt konkret så betyder ordet karriere et arbejdsforløb og har ikke noget at gøre med, om du er chef eller ej. Det har heller ikke noget at gøre med, om du er ambitiøs i dit arbejde. Din karriere er dit arbejdsliv, og hvad den karriere skal indeholde, bestemmer du selv.

Hvad vælger du?

Det kan være meget interessant når du begynder at se på din egen karriere, for den fortæller dig noget om dine valg og fravalg, uanset om du synes de er tilfældige eller nøje planlagte.

Når man søger nyt job vil der for nogen opstå nye tanker

Vil jeg søge det samme job, bare i en anden virksomhed?

Skal jeg tage et brancheskift?

Skal mit job indeholde andre opgaver?

Ønsker jeg mere eller mindre ansvar?

Ved at fokusere på dine værdier, altså hvad der er vigtigt for dig og dine behov, hvad du brænder for og har lyst til, kan det hjælpe dig til, at definere hvilken karriere du ønsker. Ofte tager vi udgangspunkt i hvad vi er gode til og hvad vi har beskæftiget os med tidligere. Tænk anderledes og giv plads til nye tanker.

At skrive en god ansøgning stiller krav til, at du ved hvem du er. Det gælder om at finde dig selv, inden du finder dit nye arbejde.

Når du er afklaret og bevidst om, hvem du er, og hvad du vil, kan du overbevise andre om, hvad du kan, og hvorfor de bør vælge dig til jobbet.

Vær konkret:

Hvilket job ønsker du?

Er dit jobmål realistisk?

Hvad skal der til og hvad er din plan? – konkret og detaljeret.

Til sidst, skab handling og gå efter jobbet!

Følg med i min blog på lokalvisen indenfor karrierespørgsmål og tips til din jobsøgning.

Publiceret: 02. April 2009 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt