Foto: Byrd/Skyaviator
Foto: Byrd/Skyaviator
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Aftale indgået: Skatteyderne skal ikke betale for Letbane-aflysning

Aarhus Letbane og letbanens operatør, Keolis, har indgået aftale i sagen om økonomisk kompensation efter aflysningen af letbanens åbning i september, meddeleler Aarhus Letbane i en pressemeddelelse

Aflysningen af letbanens åbning tilbage i september blev en dyr fornøjelse, og regningen kunne meget vel være blevet sendt videre til Aarhus' borgere. Men nu har Aarhus Letbane og letbanens operatør, Keolis, valgt at indgå en aftale om økonomisk kompensation efter aflysningen. Det oplyses i en pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: Letbanen ramt af endnu en udsættelse

"For letbanens operatør, Keolis, fik aflysningen af åbningen den afledte effekt, at Keolis fik nogle uventede besparelser på selskabets drift. Denne besparelse har Keolis valgt – per kulance - at sende videre til Aarhus Letbane, der til gengæld frafalder alle yderligere økonomiske krav mod Keolis i forbindelse med den aflyste åbning den 23. september. Aarhus Letbane har for sin part valgt at bruge en del af beløbet fra Keolis til at kompensere Aarhus Kommune for de udgifter, som kommunen havde til den aflyste åbningsfest for Letbanen. Dermed kommer skatteyderne i Aarhus altså ikke til at betale de cirka 570.000 kroner i omkostninger, som aflysningen beløb sig til," skriver Aarhus Letbane i pressemeddelelsen.

jwh

 

Publiceret: 29. December 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus