Debat:

Nej, ikke alle publikummer kan lide 'Efter Brylluppet'

Læserbrev af Bente Johnsen, 8464 Galten

 
Med overskriften "Publikum kan godt lide 'Efter Brylluppet'" tager Århus Onsdag hele publikum til indtægt for jeres vurdering af forestillingen - ud fra kun at have spurgt 20 tilfældige publikummer (som for en vis del også var kritiske).
Så det er noget af en (provokerende) overskrift I (journalist Bente Tahmasbi Hansen) tillader jer.
Min veninde og jeg var inde og se forestillingen tirsdag 26. september, og det er længe siden, vi har været så skuffede. Det var rodet, usammenhængende og dårligt, og vi er helt enige med anmelderne. Vi kedede os bravt, men vi blev, selvom vi egentlig havde lyst til at gå! Vi hørte flere andre, som heller ikke var begejstrede.
Og så til den dårlige vane med at rejse sig ved bifald: Der er gået fuldstændig inflation i den tilkendegivelse, som kun skulle være for den ypperste forestilling. Nu er det blevet en vane, som folk har, og stort set alle rejser sig uanset forestillingens kvalitet. Hvordan skal vi efterhånden kunne tilkendegive, når der virkelig er en fantastisk forestilling?
Vi endte også til sidst med at rejse os for at se, selvom vi stort set ikke klappede, men fordi alle foran os efterhånden gjorde.
Vi ser de fleste forestillinger og glæder os til den næste, men håber, at den bliver væsentlig bedre end 'Efter brylluppet'.
 

Publiceret 04 October 2017 07:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.