Kommunalvalg:

Anders på tour med Thorkild og Wammen

Anders Winnerskjold på 25 år er én af de yngre byrådskandidater i Aarhus, og han er klar til at tage kampen op

Af
Af Martin Jørgensen

“Hej, jeg hedder Anders.”

En høj, ung mand med pjusket brunt hår træder ud ad døren på Amaliegade 27 og hilser mig velkommen med et usædvanligt fast håndtryk. I favnen har han et stort bundt roser, der matcher hans rødmossede kinder denne solbeskinnede sensommerdag.

For selvom kommunalvalget først er 21. november, så skal den unge byrådskandidat, Anders Winnerskjold, allerede nu på roseuddeling. Med sig har han to prominente, socialdemokratiske navne.

Thorkild Simonsen. Borgmester i Aarhus fra 1982-1997 og indenrigsminister indtil 2000.

Nicolai Wammen. Borgmester i Aarhus fra 2006-2011 og forsvarsminister fra 2013-2015.

Helt så prangende et CV kan Anders Winnerskjold ikke prale af. Ikke endnu i hvert fald. Beundringen for de to partifæller er da heller ikke til at tage fejl af.

“Det betyder selvfølgelig meget, at to så store kanoner støtter op om mig, og det er jeg meget beæret over,” siger den 25-årige aarhusianer, der er født og opvokset i Åbyhøj og Hasle.

Anderledes valgkampagne

Anders Winnerskjold stiller op til byrådet, efter han, af sin ungdomspolitiske organisation DSU, er blevet valgt som deres kandidat til det kommende kommunalvalg.

“Jeg er måske ikke så kendt et navn i Aarhus, men så må man gøre noget andet for at nå frem til borgerne. Jeg forsøger eksempelvis at føre en lidt mere anderledes valgkampagne, end så mange andre gør,” siger den 25-årige byrådskandidat.

Af eksempler herpå kan der nævnes en kolonikampagne, hvor Anders var på tur rundt i aarhusianske kolonihaver med tasken fyldt af blomsterfrø og politiske visioner.
Derudover har han arrangeret en 'Petanque og politik-dag', hvor stålkugler blev kombineret med politisk debat og søndagshygge.

Det er dog langt fra det eneste, der er på programmet forud for kommunalvalget til november.

“Vi kører en lidt old-school kampagne med mine valgplakater, hvor der kommer til at være Aarhus-motiver, der hænger skævt,” siger Anders Winnerskjold, som har taget orlov fra sit statskundskab-studie for at forfølge drømmen om at komme ind i Aarhus Byråd.

Nej tak til karrierepolitik

En plads i byrådet er den helt store ambition lige nu.

For selvom middagen bruges med to tidligere borgmestre, der samtidig kan bryste sig af at have haft en ministerpost, så er fokus udelukkende på at blive valgt ind i byrådet, når spørgsmålet går på, hvor han ser sig selv henne om fem år.

“Jeg står helt af på karrierepolitik. Jeg vil gerne koncentrere mig om at blive valgt ind, og herefter at gøre en forskel for Aarhus. Det er dét, jeg brænder for. Og så tænker jeg ikke så meget på, hvor jeg er henne om fem år,” siger Anders Winnerskjold, som samtidig tilføjer, at han har noget nyt og spændende i ærmet, der ikke er set før i forhold til at føre valgkampagne.

Hvad det helt præcis går ud, vil den unge socialdemokrat ikke ud med, men han vil alligevel gerne løfte sløret en lille smule:
“Jeg starter på det i slutningen af oktober eller starten af november. Det skal være med til, at jeg kan få endnu bedre fat på den yngre vælgergruppe, og det synes jeg selv, at jeg har fundet en anderledes tilgang til.”

Publiceret 27 September 2017 18:00

SENESTE TV