Udover at have en skrædderuddannelse, er Nina Buch med i et gallakjole-netværk, og så har hun syet en masse ved siden af hendes andre jobs. Foto: Martin Jørgensen

Udover at have en skrædderuddannelse, er Nina Buch med i et gallakjole-netværk, og så har hun syet en masse ved siden af hendes andre jobs. Foto: Martin Jørgensen

Fra LEGO til brudekjoler på fire dage

Nina Buch sagde sit job op hos LEGO. Fire dage senere startede hun sin egen virksomhed i Åbyhøj

Af
Af Martin Jørgensen

På Silkeborgvej 345 har 35-årige Nina Buch netop startet sin egen brudekjolebutik. Den skrædderuddannede hobrogenser har 10 års erfaring fra modebranchen, men hun har altid haft en drøm om at starte sit eget.

Indtil for ganske nylig arbejdede hun dog i et andet fag, nemlig hos LEGO. Nu er de små legetøjsfigurer dog byttet ud med skræddersyede bryllupskjoler.

“Jeg ville gerne i gang med at bruge mit håndværk, som især er at sy kjoler. Jeg vil lave brudekjoler, som siger noget om den person, der har den på,” siger Nina Buch, der for tre år siden kom hjem fra Kina, hvor hun havde arbejdet i tre år.

Det perfekte sted

Her var hun ansat hos forskellige modehuse med en jobbeskrivelse, som gik ud på at besøge fabrikker og sikre, at produktionen forløb efter planen.

Nina Buch, som har boet i Aarhus i 10 år, har førhen haft bopæl på Viborgvej og Knudrisvej, men placeringen for Buch Couture blev i Åbyhøj, og det er ikke tilfældigt.

“Der opstod en mulighed for at få nogle gode lokaler, og så synes jeg, at det et charmerende område, som passer godt til min målgruppe,” siger hun. Butikkens beliggenhed er, ifølge Nina, perfekt, da de fleste af hendes kunder har egen bil, og samtidig også gerne vil have tid og ro til at tage den rigtige beslutning. Det har de mulighed for i butikken i Åbyhøj.

“Man går jo ikke bare lige sådan ud og shopper brudekjoler. De fleste kvinder er villige til at bruge ekstra tid på det, og det er vigtigt, at de får mine fulde opmærksomhed, når de kommer forbi,” fortæller den nye butiksejer og tilføjer, at Buch Couture holder åbent efter aftale, eller hvis hun alligevel er på adressen.

De skræddersyede brudekjoler er lavet helt fra bunden med stoffer i den fineste kvalitet. Foto: Martin Jørgensen

De skræddersyede brudekjoler er lavet helt fra bunden med stoffer i den fineste kvalitet. Foto: Martin Jørgensen

“Alle er unikke”

Ninas koncept hos Buch Couture er nøje gennemtænkt.

“Mange har drømt om deres brudekjole, siden de var små, og jeg mener, at jeg er dygtig til at få realiseret deres drømme,” siger ejeren af Buch Couture.

Alle kjolerne skræddersyes af Nina. Kroppen måles og mønsteret tegnes, så det endelige resultat passer til brudens behov. Det ekstra arbejde og den detaljerede tilgang ses også i prisen.

“Kjolerne ligger i den dyre ende med et prisleje mellem 12.000 og 18.000 kroner,” fortæller Nina, der laver alle kjoler helt fra bunden.

Bryllupsbranchen

Det håndværksmæssige i at arbejde med brudekjoler er noget, som tiltaler Nina rigtig meget, hvor især de lækre materialer og det detaljeorienterede arbejde falder i god jord. Det er dog ikke kun skønne stoffer og flotte folder, der har tiltrukket hende.

“Bryllupper er bare fantastiske, og det at arbejde med glade mennesker, som skal giftes, er skønt,” siger butiksejeren, som også har stor erfaring med at sy brudekjoler for venner og bekendte.

Og at valget er bryllupskjoler er da heller ikke tilfældigt.

“Det er den ultimative kjole at sy, og derudover er det virkelig dejligt at realisere folks drømme,” fortæller den 35-årige nordjyde, som har høje ambitioner for fremtiden:

“Drømmen er at få et par ansatte og få en god, sund forretning ud af det, jeg elsker.”

Publiceret 20 September 2017 14:00

SENESTE TV