Ny festival:

Rockfestival på landet med hygge, mad, øl og billige drinks

Festivalen Bonde Blues er for dem, der ikke gider vade rundt blandt tusindvis af andre gæster

Af
Af Jeppe Rafn

Dansk-amerikanske Chris Lewis fra Galten har spillet guitar i 40 år, indtil han for nogle år siden kom til skade og blev opereret flere gange, så han ikke længere kunne spille. Siden da har han fået sit eget radioprogram på crimradio.rocks, hvor Chris promoverer hård rock og bluesrock fra Skandinavien.
“Jeg har musik i blodet og kan slet ikke lade være med at beskæftige mig med musik,” siger Chris og fortsætter:
“Det er helt utroligt, så mange dygtige musikere og bands, der findes i Danmark, når man tænker på, hvor lille landet er,” siger Chris Lewis med tydelig amerikansk dialekt.
Han er født og opvokset i USA med en dansk mor og flyttede selv til Danmark for 22 år siden.
Nu er Chris på banen med en endags-rockfestival, overvejende blues, som foregår på et stort græsområde i landsbyen Tåstrup lige syd for Harlev.
“Vi kalder det for Bonde Blues, fordi det er ude på landet og skal være hyggeligt,” fortæller Chris og hans makker Alexander Lambie, der ligesom Chris har en udenlandsk baggrund.
Han er fra Trinidad og er vokset op i London, hvor han mødte en dansk pige, han for 30 år siden tog til Danmark med og blev gift med.
Alexander bor i Tåstrup og er nabo til festivalpladsen, som de har fået lov at låne af ejeren, blot de slår græsset og rydder op efter sig.

Lokale bands

Bonde Blues Rock Festival finder sted lørdag 5. august fra middag til midnat med syv rock og bluesbands. Flere af grupperne kommer fra Aarhus, blandt andet Scarlet Valve, der ellers blev opløst for halvandet år siden.
“Jeg har fået dem til at gå sammen igen og give denne ene koncert. They are really special. Wait till you hear them, they will blow you away,” siger Chris, som slår over i amerikansk, når han bliver begejstret.
Lokalpatrioterne kan også glæde sig til at høre århusianske Mak'Vaerk og Skanderborg-gruppen Backflash med forsanger Tim Thirstrup i front. Musikfestivalen slutter med hovednavnet Blindstone med guitaristen Martin J. Andersen, der er stærkt inspireret af Jimi Hendrix.
“Han er helt fantastisk og kan stå og spille Hendrix i tre timer, så du tror, det er løgn,” fortæller Chris Lewis med glød i øjnene.
Chris Lewis' egen søn Alexander 'AJ' Egeskjold indleder festivalen med en omgang hip hop, han selv skriver teksterne til.
“Det er rap med meningsfulde tekster. Ikke det der med stoffer, våben og bitches,” fortæller rapperens far.

Bandet Blindstone er hovednavnet, der lukker Bonde Blues Rock Festival med aftenens sidste koncert. Pressefoto

Bandet Blindstone er hovednavnet, der lukker Bonde Blues Rock Festival med aftenens sidste koncert. Pressefoto

Lille og hyggelig

Tanken med Bonde Blues Rock Festival er, at den først og fremmest skal være en lille og hyggelig festival med noget godt at spise og drikke og god musik.
Arrangørerne har allieret sig med mexicanerbaren El Loco i Mejlgade i Aarhus, der står for baren til Bonde Blues og vil sælge drinks til 15 kroner. Man kan også slukke tørsten i Royal Export øl, vin, juice og iskaffe med mere, og der er mulighed for at købe ribben med amerikansk barbecue-smag, der bliver tilberedt på grillen.
“Festivalen er for dig, der ikke gider slås med tusindvis af andre tilskuere for at komme til at se et par bands, du kan lide. Jeg synes, musikfestivalerne er blevet så kommercielle,” siger Chris og tilføjer:
“Vi skal ikke tjene en formue. Vi håber bare, der kommer 200-500 mennesker, og det kører rundt, så vi kan gøre det igen næste år. Folk skal bare komme med deres bedste festhumør, så vi kan få en god fest.”
Du kan købe billetter på billetto.dk og læse mere om musikfestivalen på vikingblockrock.dk

Aarhus-gruppen Scarlet Valve blev opløst i 2015, men er blevet gendannet for at give én koncert - på Bonde Blues Rock Festival. Pressefoto

Aarhus-gruppen Scarlet Valve blev opløst i 2015, men er blevet gendannet for at give én koncert - på Bonde Blues Rock Festival. Pressefoto

Chris Lewis

  • Født i USA, men har boet i Danmark siden 1995
  • Var 13 år i det amerikanske militær og deltog i den første Golfkrig
  • Bor i Galten og har arbejdet på AVK
  • Har to voksne børn med sin danske ekskone, Sebastian på 19 år og Alexander på 24 år

Publiceret 03 August 2017 11:00

SENESTE TV