Præsteklumme:

Adgang kun ifølge med andre

Af
Af sognepræst Berit Schelde Christensen

Hasle

Den kristne tro handler ikke kun om at gå i kirke og bede til Gud og synge salmer – jo, det gør det også – bestemt også, for her får vi tanket op til hverdagen og livet og sorgerne og glæderne – men den kristne tro bor ikke i kirken, den kristne tro bor i hjertet, det hjerte som vi bærer med os, hele livet. Den kristne tro bor der, hvor vi lever og elsker og skændes og slås. Og de færreste der lever, klarer at gøre det ret længe ad gangen uden at om ikke ligefrem at slås, så da at blive vred eller irriteret og synes, at nogen er en smule hvis da ikke komplet tåbelige.
Og før man får tænkt sig om, kommer man ups også lige til at sige det til dem. Eller til at himle med øjnene, være nedladende i en tråd på Facebook, dytte i hornet eller rømme sig højlydt i kassekøen. I vores moderne hidsighedskultur er der rigeligt med fristelser til at se det andet menneske som en modstander eller konkurrent, der skal ryddes af (vej)banen, så vi og vores kan komme til.
Jesus ser ikke mildt på den måde at forholde sig til verden på: ”Den der siger: Tåbe! skal dømmes til helvedes ild”. Det er da ikke til at misforstå. Og åh, alle de idioter, man lige pludselig kommer i tanke om, man har mødt. Men det spærrer vejen til Himmeriget – til det liv, hvor vi kan se os selv og hinanden og fremtiden i øjnene med løftet blik og let hjerte og en følelse af værdighed. Himmeriget er der kun adgang til ifølge med andre. For Himmeriget er der, når barmhjertigheden, glæden og tilgivelsen bliver virkelighed.

Publiceret 22 July 2017 09:00

SENESTE TV