Jeg er selv politisk aktiv, så det har været en stor fornøjelse at finde ud af hvad en minister egentligt laver,” lyder det fra 14-årige Luca Iele Rasmussen.

Jeg er selv politisk aktiv, så det har været en stor fornøjelse at finde ud af hvad en minister egentligt laver,” lyder det fra 14-årige Luca Iele Rasmussen.

I minister-praktik:

14-årige Luca fra Næshøjskolen fulgte i hælene på Troels Lund Poulsen

Luca Iele Rasmussen var i lære som erhvervs- og vækstminister

Nogle gange skal man bare spørge.
9.klasses-eleven Luca Iele Rasmussen var så ligefrem og direkte, at han simpelthen skrev til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) for at høre, om han måtte komme i praktik hos regeringen.
Og det måtte han gerne. Så i tre dage i sidste uge var eleven fra Næshøjskolen i Harlev i lære som erhvervs- og vækstminister.
Ministeriet oplyser, at der har ikke været lavet et særligt program for den unge skoleelev.
I stedet har han fået lov til at følge Venstre-ministeren rundt til alt lige fra Landbrug & Fødevarers delegeretmøde og åbningen af kontorfællesskabet Copenhagen Fintech Lab til tv-quiz med Signe Molde og besøg hos robotvirksomheder i Odense.
Tre dages rundturen som minister-lærling har gjort stort indtryk på den unge politiker-aspirant, som også er aktiv i Børn- og Unge-byrådet i Aarhus Kommune.
“For mig var det en kæmpe oplevelse, at være i praktik hos Troels. Jeg har i den grad fået indsigt ind i, hvad man laver som minister. Jeg er selv politisk aktiv, så det har været en stor fornøjelse at finde ud af hvad en minister egentligt laver,” lyder det fra Luca Iele Rasmussen i en e-mail til Lokalavisen Aarhus.

Dejlig interesse fra unge

Erhvervs- og vækstministeren var glad for interessen fra den unge praktikant.
“Jeg synes, det er dejligt, når de unge viser interesse for politik, så da Luca var så frisk at skrive og spørge, om han måtte komme i praktik, svarede jeg selvfølgelig ja. Jeg synes, at det har været hyggeligt at have selskab af Luca de seneste dage, og jeg håber, at han har lært noget og fået noget ud af, at komme med mig rundt og se de mange aspekter af en ministers hverdag. Det er jo ikke altid en dans på roser, og det kan godt blive til nogle lange dage indimellem, hvilket Luca også fik oplevet. Men han tog det hele i stiv arm, og jeg tror og håber, at han stadig synes, at politik er spændende,” lyder det i en e-mail til redaktionen fra erhvervs- og vækstministeren.
lnb

Publiceret 16 November 2016 15:00

SENESTE TV