Projektet ’Smag på Aarhus’ arbejder på at formidle den spiselige natur, så flere af byens borgere opdager naturens spisekammer.

Projektet ’Smag på Aarhus’ arbejder på at formidle den spiselige natur, så flere af byens borgere opdager naturens spisekammer.

Steg vildt over bål og find tilbehøret i True Skov

Lær at finde bynke, mynte, syre, hyben, røn og slåen i skoven

Tag med på tur i True Skov den 19. oktober, hvor der over et bål bliver stegt vildt, som bliver krydret med urter og bær fra skoven.

I efterårsferien er det en af de mere ukendte skove i Aarhus, som Naturstyrelsen og Smag på Aarhus inviterer inden for i.

I True vil en naturvejleder, en kok og en jæger give alle, der her lyst mulighed for at smage på nogle af de lækkerier, der gemmer sig i naturen lige nu. Urter og bær skal bruges til at krydre smagsprøverne på det bålstegte vildt.

Det er jæger og skovløber fra Naturstyrelsen Flemming Nielsen, der forlægger et dyr, det vil sige, at han parterer det, og derefter gør han stykkerne klar til at blive stegt på bålet.
Jan Kjærgaard, der er naturvejleder fra Naturstyrelsen, vil klæde folk på til selv at finde bær og urter til kødet. Håbet er at finde bynke, mynte, syre, hyben, røn, slåen og æbler.

Smag på Aarhus' bålkok Katrine Primdal hjælper med madlavningen, så alle kan prøve at lave en urteblanding, og tilbehør med efterårets bær og frugter. 

Arrangementet er sat i søen af Smag på Aarhus, der er et natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. 
Samtidig går projektet ud på at formidle den spiselige natur, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.
Turen i True Skov foregår onsdag den 19. oktober klokken 13-16. Man mødes på Lundagergård i True Skov – p-plads Anelystvej eller Skjoldhøjvej.Turlederne er Jan Kjærgaard, der har tlf. 72 54 39 43 og bålkok Katrine Primdal tlf. 20 31 03 20.

Tag en kurv under armen

Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding. Man rådes til at være iklædtfornuftigt tøj, og gerne medbringe en kurv eller pose til at samle bær og urter.
Smag på Aarhus er et 4-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.
lnb

Publiceret 16 October 2016 06:00

SENESTE TV