Fadi Kassem har på sin facebook-side bedt alle om at komme med forslag til, hvad de 15.000 kroner skal gå til, hvis han tildeles Aarhus Takker-prisen.

Fadi Kassem har på sin facebook-side bedt alle om at komme med forslag til, hvad de 15.000 kroner skal gå til, hvis han tildeles Aarhus Takker-prisen.

Aarhus Takker-nomineret:

Han vil give pengepræmie videre

Fadi Kassem er nomineret til ’Aarhus Takker’ for sit arbejde med udsatte unge i Gellerup

Af
Louise Nyvang Burmeister

Han mener egentlig ikke, at han skal have prisen.
Derfor vil Fadi Kassem da også give hovedpræmien på 15.000 kroner videre, hvis han skulle blive årets modtager af Aarhus Takker-prisen.
“Men jeg er meget beæret over at være indstillet,” siger Fadi Kassem.
Den 32-årige koordinator af Kontaktstedet, som hjælper udsatte unge i Gellerup, mener bare, han passer sit arbejde.
Juryen bag Aarhus Takker, som udover kommunen og Lokalavisen Aarhus, består af tidligere biskop Kjeld Holm og direktør for Erhverv Aarhus, Bente Steffensen, har dog valgt at nominere Fadi Kassem for al den fritid, han også lægger i arbejdet.
“De unge har jo stadig problemer, selvom klokken er over 21,” siger Fadi Kassem siddende i sit lille kontor på Gudrunsvej 78.
På den anden side af gangen er der opholdsrum med gamle biografsæder, tv, billardbord, lædersofa og en lidt grim lugt.
“Ja, det lugter lidt af kloak. Det er meget nedslidt,“ undskylder Fadi Kassem, mens han viser rundt på Kontaktstedet.
Unge i alderen 15 til 25 år kan komme her hver dag fra klokken 15 til 21. En idé som Fadi Kassem var med til at søsætte i 2003.Han vil dog hellere kreditere en daværende chef i socialforvaltningen, Gitte Krogh, som ansatte ham.
“Hun var min inspirator og mit idol inden for socialt arbejde. Hun inkluderede os indvandrere. Hun forstod, at socialt arbejde ikke handler om at sidde i møder på rådhuset. Hun var ude at møde os og snakke med os, og ansatte også de første fremmede i kommunen,” siger Fadi Kassem.

Ingen smides ud

Den direkte kontakt har Fadi Kassem arbejdet videre med. Alle er velkomne her, ingen smides ud.
“De her unge er blevet smidt ud fra så mange steder. Og hver gang har de en begrundelse for, at samfundet hader dem. Den tilfredsstillelse vil jeg ikke give dem,” siger han.
På Kontaktstedet får man ingen hjælp, hvis man ikke selv yder en indsats.
“Jeg er ikke så pædagogisk anlagt. De unge sidder ikke på skødet af mig, mens jeg giver dem ret i, hvor hårdt de har det. Jeg spørger derimod de unge: Hvor skal vi hen? Hvad vil du?,” forklarer Fadi Kassem, mens han illustrativt læner sig tilbage i stolen og lægger benene over kors.
“Jeg tvinger dem ikke til at modtage hjælp. Men jeg er altid tilgængelig, når de har brug for det,” siger han.
Mange af de unge, han har hjulpet videre i uddannelse eller i arbejde, har anden etnisk baggrund end dansk og har været ude i hård kriminalitet.
“Mange er nemme ofre for rockerklubber eller indvandrergrupper, fordi de føler sig identitetsløse. De er måske vokset op med forældre, der er psykisk syge, arbejdsløse uden status i samfundet. De oplever, at de er anderledes, og ingen har fortalt dem, at det er ok, at være både araber og dansker,” siger Fadi Kassem, der selv er født i Syrien:
“Jeg elsker Danmark, og det giver mig inspiration til mit arbejde, at jeg kan give noget igen til dette skønne land.”Aarhus Takker

Rådmand Thomas Medom (SF) og Lokalavisen Aarhus har i fællesskab stiftet 'Aarhus Takker'-prisen, der bliver uddelt på rådhuset 19. november.

Prisen og de 15.000 kroner bliver uddelt til en aarhusiansk ildsjæl, som har vist aktivt medborgerskab.

I de seneste uger har vi portrætteret de fem nominerede, som er:
Annbritt Jørgensen og Steffen Sand, Skraldecaféen.
Fundamentet ved Steffen Rasmussen.
Headon ved Torben Bohnhardt.
Fadi Kassem, Kontaktstedet.
Den Nye Havn ved Mikal Yosef og Abdullah Asmaeel.

Publiceret 18 November 2015 09:00

SENESTE TV