Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Aarhus:

Retten frifinder 19-årig mand for voldtægt

Han skal dog alligevel i fængsel for at have begået røveri mod Rema1000 i Holme

En 19-årig mand fra Aarhus var i dag på anklagebænken i Retten i Aarhus tiltalt for voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje.
Ifølge anklageskriftet havde han sent ud på natten til lørdag 22. april 2017 truet sig til samleje med en yngre kvinde i en baggård på Europaplads i Aarhus. Kvinden skulle have forsøgt at forlade stedet og sagt nej, men blev flere gange trukket tilbage og tysset på. Han stak flere gange sine hænder ned i hendes trusser og stimulerede hendes kønsdele, og han holdt hendes arme fast bag hendes ryg, tvang hende op mod en mur og gennemførte samleje med kvinden, som forsøgte at rykke sig væk.
LÆS OGSÅ: Louise-manden rystede og bed negle i retten
Den unge mand har holdt på, at samlejet var frivilligt, og det endte med, at Retten frifandt ham for anklagerne om voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje. Det oplyser hans forsvarer, den aarhusianske forsvarsadvokat Jan Schneider.
"Det korte af det lange var, at det var den enes ord mod den andens, om samlejet var frivilligt, og der var en rimelig tvivl, som kom den tiltalte til gode," siger advokat Jan Schneider til Lokalavisen.
Forsvareren fortæller, at de to unge mennesker havde mødt hinanden i byen og været sammen inden episoden i baggården. Han hæfter sig ligeledes ved, at hans 19-årige klient ikke har været varetægtsfængslet i sagen.
"Min klient er glad for, der er sat foreløbig punktum i sagen, som har plaget ham meget," siger forsvarsadvokaten.
Det er nu op til anklagemyndigheden, om den vil anke frifindelsen for voldtægt med mere. Lokalavisen kunne i dag ikke komme i kontakt med sagens anklager.

Erkender røveri i Holme

Den 19-årige aarhusianer, der bor i Viby, slipper dog ikke for at skulle i fængsel.
Samtidig med anklagen om voldtægt, var han ved dagens retsmøde anklaget for andre sager om røveri, databedrageri, hæleri og flere sager om at have været i besiddelse af hash og kokain til eget brug.
Den klart alvorligste af disse sager var anklagen om røveri begået 25. juni 2016 i Rema1000 på Holme Byvej i Holme.
Her stod han anklaget for at have truet en ekspedient med en skruetrækker til at udlevere 15 pakker cigaretter og kontanter til en samlet værdi på 13.862 kroner. Efter at være undløbet med pengene, skulle den dengang 17-årige aarhusianer have truet en anden person på livet med skruetrækkeren i hånden.
Forsvarsadvokat Jan Schneider fortæller, at hans klient tilstod røveriet, som koster ham en straf på et års ubetinget fængsel til senere afsoning.
 

Publiceret 04 December 2017 18:30

SENESTE TV