Odderbanen sat i venteposition

Det er usikkert, om letbanen til Odder kan åbne som planlagt den 26. november, oplyser Aarhus Letbane efter et møde med Trafikstyrelsen

Af
Af Jørgen Rye

JP Aarhus

Et møde onsdag mellem Aarhus Letbane og Trafikstyrelsen bragte ikke klarhed over, om Odderbanen kan åbne som bebudet søndag den 26. november, eller åbningen først bliver senere. Det var torsdagens besked fra Jens Velling, kommunikationschef ved Aarhus Letbane.
"Vi har holdt møde med Trafikstyrelsen onsdag, hvor man fastlagde en proces for det videre arbejde med godkendelserne, og det er der en løbende dialog med styrelsen om."
LÆS OGSÅ: Letbane-formanden fortsætter: Vil ikke gå selv
Dermed kan letbaneselskabet heller ikke love genåbning af Odderbanen i slutningen af november som ellers bebudet:
"Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om vi kan være klar til at åbne Odder-banen den 26. november eller i uge 48, som vi tidligere har sagt. Vi skal lidt længere frem i processen, så vi ved med sikkerhed, at godkendelserne er på plads. Vi forventer at kunne give en status i næste uge, men vi kan ikke love, at den vil indeholde en åbningsdato for Odder-banen," siger Jens Velling.
Siden Odderbanen blev lukket ned og erstattet af busser i august sidste år, har udsigten været, at banen kunne genåbne som letbane i dette efterår, og i august i år meldte Midttrafik åbningsdatoen den 26. november ud for Odderbanen. Aarhus Letbane har dog indtil videre sagt uge 48, som er ugen efter.
LÆS OGSÅ: En million færgebilister på vej mod Østhavnen
Det er den aflyste åbning af letbanen i Aarhus på grund af manglende sikkerhedsgodkendelser hos Trafikstyrelsen, der smitter af på Odderbanen, hvor der bl.a. også skal godkendes signalanlæg.
I Odder er der planer om en minifolkefest i weekenden den 25.-26. november, men den fest er indtil videre sat på standby, oplyste borgmester Uffe Jensen (V) til JP Aarhus for nylig.
Midttrafik har forsikret, at erstatningsbusserne bliver ved med at køre, indtil letbanen går i gang.

Publiceret 06 October 2017 08:54

SENESTE TV