Syv måneders lukning er slut:

Solbjerg Ungdomsklub åbner igen dørene

Efter en længere kamp er Solbjerg Ungdomsklub nu igen tilskudsberettiget, og dermed genåbnede stedet i torsdags

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Siden sommerferien sidste år har Solbjerg Ungdomsklub holdt mere eller mindre lukket. Fra september sørgede personalet dog for på frivillig basis at åbne stedet op én gang ugentligt.
I torsdags kunne klubben så igen slå dørene op på vanlig vis - med fire åbningsdage hver uge. Derfor var den røde løber, alkoholfrie drinks og det rød/hvide flag også fundet frem.
“Det er virkelig en forløsning og dejligt at være på den anden side af alt det her, for det har bestemt ikke været et sjovt efterår. Det allervigtigste er jo, at de unge har et sted at være her i byen,” fortæller lederen af Solbjerg Ungdomsklub, Cecilie Beck Gylling. Alt postyret skyldes, at klubben fik frataget sit tilskud, da Folkeoplysningsudvalget i Aarhus Kommune stillede spørgsmål ved, om der var opbakning til klubben i lokalområdet i form af en aktiv bestyrelse.
Cecilie Beck Gylling ønsker ikke at kommentere yderligere på Folkeoplysningsudvalgets påstand, men hun forklarer, at kampen gik i gang for at vise udvalget, at støtten er stor.
“Vi skulle nok vise dem, at der er opbakning til ungdomsklubben! Vi kunne ikke bare acceptere, at der ikke skulle være en klub i Solbjerg mere,” siger klublederen og fortsætter:
“Derfor holdt vi et opbakningsmøde, hvor 50-60 personer deltog, vi samlede 400 underskrifter ind, og vi valgte en ny bestyrelse i januar, som har lavet nye vedtægter. Det er fedt, at Solbjerg står sammen som by, når det virkelig gælder.”
Det har alt sammen virket, for Solbjerg Ungdomsklub er nu igen tilskudsberettiget. Henover efteråret er medlemstallet, måske ikke så underligt, dalet en del, men de foregående år har cirka 110 unge haft deres ugentlige gang i klubben i kælderen under Solbjerg Skolen.
Også de unge har været frustrerede over ikke at have deres sædvanlige sted at hænge ud hele efteråret.
“De har ventet længe. Hver onsdag, hvor vi har holdt frivilligt åbent for ikke at miste for mange af de unge, har de spurgt os, hvornår vi kunne åbne igen. Så de har savnet det rigtig meget,” forklarer Cecilie Beck Gylling, før hun fandt flagene frem, tjekkede op på slush ice'en og pakkede gaver ind til fejringen af klubbens genåbning - en klub, som, ifølge lederen, har eksisteret i 50 år.

Publiceret 15 March 2017 16:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV