Brug for tryksager? Nu kan du dele et trykkeri

Delebiler, deleboliger, delebørn og nu også deletrykkeri. Sidstnævnte er to unge iværksætteres nye forretningsidé kaldet Deletrykkeriet.dk

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Begge er de 29 år. Den ene hedder Memet Ahmad og bor i Brabrand, den anden bærer navnet Birgitte Kongsted og har bopæl i Viby. Sammen har de fået en god idé kaldet Deletrykkeriet.dk.
“Fødslen har været lang,” som Birgitte Kongsted udtrykker det, men 1. januar gik den nye forretning i luften.
“Vi driver i forvejen et trykkeri sammen, og kort efter vi åbnede en webshop for trykkeriet, så vi et særligt behov hos mindre grafiske virksomheder,” siger Birgitte Kongsted.
Tanken er, at når de grafiske virksomheder får en ordre, så går det direkte til Deletrykkeriet.dk, som sørger for at trykke produkterne og derefter sende dem afsted til kunden med den pågældende virksomheds logo på. Kunden mærker altså ikke, at en anden part har været inde over. Deletrykkeriet.dk kan med andre ord stå for alt lige fra en hjemmeside-løsning til levering af varen.
“På den måde slipper virksomhederne for selv at have et lager, de slipper også for emballage samt turen til posthuset, og de kan få support på deres hjemmeside. Det eneste, de selv skal lave, er det, de er gode til, nemlig det grafiske,” forklarer Memet Ahmad.

Sparker gang i hjulene

For de to unge, aarhusianske iværksættere er idéen med et deletrykkeri så indlysende god, at det næsten er en gåde for dem, hvorfor det ikke er opstået noget før.
“Vi kan jo lige så godt dele vores kapacitet og viden med dem, som har brug for det. På den måde undgår vi, at maskinerne står stille. Vi kan også godt lide tanken om, at vi kan være med til, at flere med grafiske evner starter egen virksomhed,” forklarer Memet Ahmad, som helt konkret har et mål om at få 1000 virksomheder ind som deletrykkere, og at 200 nye cvr-numre bliver skabt som følge af Deletrykkeriet.dk i løbet af det første år.

Knokler for den gode idé

Det er netop den åbentlyst gode idé, som driver de to iværksættere, der mødte hinanden i forbindelse med en kammerats virksomhed. Da Memet så åbnede Printish i sin 6,5 kvadratmeter store kælder tilbage i 2012 blev Birgitte ansat. Printish, der i dag ligger på Holmstrupgårdvej i Brabrand, hvor også Deletrykkeriet har adresse, har nu en millionomsætning og otte ansatte.
Hvor Birgitte Kongsted har en kandidat i digital design, har Memet Ahmad en uddannelse i en noget anden retning. Han er nemlig uddannet skolelærer.
“Men det ligger til min familie at være iværksætter. Vi er ikke bange for at kaste os ud i nye projekter - sådan er det også med Birgitte og jeg,” fortæller han.
“Ja, på det punkt ligner vi hinanden meget godt. Vi er begge klar på at knokle for den gode idé,” tilføjer Birgitte Kongsted.
Begge er de desuden enige om, at de hurtige resultater, jobbet som trykkere giver, er yderst motiverende. Memet Ahmad forklarer:
“Fra kunden har en idé, til vi får skabt det endelige resultat, er der ganske kort vej. Desuden møder vi rigtig mange inspirerende mennesker. På en time kan vi møde folk fra syv forskellige brancher, som alle brænder for præcis deres felt.”

null

Publiceret 11 January 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV