I det ene hjørne af drivhuset lyser røde, orange, lilla og grønne farver op i den eksotiske, lille gårdbutik, som nærmest er taget direkte ud af de varme lande.

I det ene hjørne af drivhuset lyser røde, orange, lilla og grønne farver op i den eksotiske, lille gårdbutik, som nærmest er taget direkte ud af de varme lande.

Olav Rolskovs Planteskole giver dig en bid af Sicilien

Der er åbnet en butik i butikken i Olav Rolskovs Planteskole. Den Sicilianske Gårdbutik er navnet. Her sælges siciliansk frugt og grønt

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

En liflig duft af citrus og oregano møder næseborene, når man træder ind i Olav Rolskovs Planteskole i Tranbjerg. I det ene hjørne af drivhuset lyser røde, orange, lilla og grønne farver op i det, som man vel bedst kan beskrive som en lille, eksotisk gårdbutik taget direkte ud af de varme lande.
Navnet på biksen er da også Den Sicilianske Gårdbutik. Her sælger ejer Olav Rolskov frugt, grønt og lidt delikatesser udelukkende fra Sicilien.
“Det er 27 år siden, at jeg begyndte at rejse til Italien for at købe planter. På mine ture har jeg altid været inspireret af landets lækre frugt og grøntsager, som først bliver høstet, når de er modnet helt naturligt - og Sicilien er det sted, hvor jeg personligt synes, at frugten er allerbedst,” siger planteskole-ejeren.

Skal ikke ligge på lager

Tanken om at importere og sælge frugt og grønt har længe rumsteret i planteskoleejerens hoved, og nu fører han så drømmen ud i livet.
“Man er jo også nødt til at finde på noget nyt, og det her kan skille mig lidt ud fra mængden. Derfor holder jeg også meget fast i, at det kun er frugt og grønt fra Sicilien, for ellers går det sjove ligesom af det,” siger Olav Rolskov.
Udvalget af grønt i Den Sicilianske Gårdbutik vil variere alt efter, hvad der er i sæson på den italienske middelhavsø.
“Som sagt skal tingene være modnet naturligt, før det bliver høstet. Det betyder også, at det ikke holder helt så længe. Det er heller ikke sprøjtet for at kunne holde længere - så på den måde er det ikke produceret til at ligge på lager. Det skal altså spises ret hurtigt - lige som sicilianerne selv gør det,” siger Olav Rolskov, der får varene leveret få dage efter, at frugten og grøntsagerne er høstet.
Frem mod jul kan man handle i Den Sicilianske Gårdbutik hver dag, mens det efter jul formentligt kun bliver i weekenderne. Olav Rolskov har desuden planer om på sigt at rykke den lille butik op i den røde murstensbygning på stedet.

null

Publiceret 01 December 2016 12:00

SENESTE TV