Larm fra letbanen:

Nu bliver betonpæle banket i fra Viby til Odder

De kommende tre måneder vil det larme ved nærbanen

Letbane Naboer til Aarhus Nærbane kan godt forberede sig på støj den nærmeste fremtid. I forbindelse med elektrificeringen af letbanestrækningen mellem Viby og Odder går arbejdet med at etablere fundamenter til de master, der skal bære kørestrømmen til letbanen, i gang 7. august.
Der er tale om betonpæle, som bankes ned i jorden.
“Det medfører nogen støj og vibrationer. Betonpælene skal dog kun få meter ned i jorden, og da de placeres med op til 60 meters mellemrum, går det hurtigt forbi eventuelle naboer til baneterrænet,” forklarer Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane I/S, i en pressemeddelelse.
Der skal placeres 3.000 betonfundamenter på hele letbanestrækningen fra Odder til Grenaa via Aarhus og Skejby.
Fundamenterne bankes i jorden om natten på hverdage og i weekenderne, mens nærbanen er lukket for togtrafik. Aarhus Letbane forventer, at arbejdet med mastefundamenterne fra Viby til Odder varer cirka tre måneder.
Lukningen af sene aftenafgange og weekendkørsel gælder til og med 26. august i år, hvorefter Aarhus Nærbane lukker. Nærbanen genåbner i 2017 som en del af Aarhus Letbane. I ombygningsperioden indsætter Midttrafik busruter til de rejsende, ligesom man kan bestille teletaxaer./CSJ

Publiceret 04 August 2016 17:30

SENESTE TV