Kagens dag i nye klæder

Billetsalget er begyndt til Kagens Dag 19. maj, der ud over det sædvanlige overflødighedshorn af kager byder på en række nye tiltag

Det bliver et sandt kageorgie i Rådhushallen på Århus Rådhus, når Århus Amts Bagerlaug igen i år byder lækkersultne borgere inden for til Kagens Dag tirsdag d. 19. maj. Men ikke alt er som det plejer, for arrangørerne bag har i år tilført arrangementet et ekstra lag glasur for, at kageelskernes juleaften nu bliver endnu bedre og mere hyggelig. I år deles arrangementet op i tre dele, så de mange kageglade århusianere bliver lukket ind i hold á ca. 250. På den måde håber Århus Amts Bagerlaug, at alle kan nå at smage på godterne i hyggelige og rolige omgivelser.
»Sidste gang blev kagebordene ryddet på halvanden time, og der var næsten kamp om kagerne blandt de 900 gæster. Nu håber vi, at folk kan nå at smage lidt forskelligt og hygge sig med det i stedet for at storme ind og skrabe en masse i sig, siger oldermand i Århus Amts Bagerlaug,« Henning Andersen.

Kun forsalg

Tidligere foregik billetsalget i døren, når Kagens Dag åbnede, og de små 1.000 kagehungrende århusianere skabte nærmest kaotiske tilstande. Derfor kan billetterne i år kun købes i forsalg i Århus Stiftstidendes reception på Banegårdspladsen. Her kan man så vælge, om man er lækkersulten kl. 13, kl. 15 eller kl. 16.30.
Kage-dagens overskud går igen i år til Børnecancerfornden, og sidste gang indbragte Kagens Dag i Århus 30.000 kroner. Ved åbningen af Kagens Dag 19. maj kl. 13 vil oldermand for Århus Amts Bagerlaug, Henning Andersen, overrække et forhåbentligt endnu større beløb til de kræftramte børn på Skejby Sygehus.

Publiceret 29 April 2009 09:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.