En ægte vandtårnshistorie
I Malling rager der en hvid bygning op midt i det hele. Men den er noget helt særligt - det er nemlig byens vandtårn, som en helt almindelig familie har i deres have
Komikeren Jacob Haugaard fik med sin tv-udsendelse, Jacobs Tårn, fra vandtårnet i Malling for alvor sat byen på Danmarks kortet.
Det er lang tid siden nu, men vandtårnet lever stadig i bedste velgående i den lille by. Siden januar i år 2000 har Karin Broch-Lips, hendes mand Ib Nielsen og deres tre børn hver dag kunne sidde og kigge ud på vandtårnet i haven inde fra køkkenet.
"Jeg var fuldstændig bedøvet af selve huset, og det var haven, jeg faldt for, da vi købte huset. Jeg tænkte overhovedet ikke over, at der stod et vandtårn i haven. Det var først bagefter, at jeg blev overrumplet over det", smågriner 49-årige Karin Broch-Lips, der har været kunstner i fritiden.
Familien har oplevet en massiv interesse omkring deres hus, fordi vandtårnet er blevet en klenodie i byen.
"På den ene side er det skægt at have det, men på den anden er det møgbesværligt, for hvad skal vi lige gøre ved det", spørger Karin Broch-Lips.
Mange vand-tanker
Familien har haft mange tanker og ideer til, hvad vandtårnet skulle bruges til, men praktiske eller økonomiske omstændigheder har gjort, at det hele er blevet sat på standby. Derfor står tårnet bare i haven og passer sig selv.
Den nederste del bliver brugt til opbevaring af haveredskaber, men ellers bliver det ikke brugt til noget væsentligt. Karin legede på et tidspunkt med tanken om at lave et børneværksted for Malling-børnene, men hun har opgivet blandt andet på grund af, at der ikke er varme i tårnet, og samtidig er trappetrinnene så smalle, at man ikke kan gå almindeligt op ad dem. De har også talt om at skille sig af med den noget særlige bygning midt i haven, men det nænner de heller ikke, da den har et stykke historie bag sig.
"Der er rigtig mange, der har været forbi og spørge, om de ikke måtte se det. Også forældrene til vores børns kammerater, når vi for eksempel har holdt fødselsdag. Jeg har dog en fornemmelse af, at interessen er ved at være på retur, men den har stadig en historie bag sig, og det er Jacob Haugaards historie fra tårnet, der har gjort byen kendt", smiler Karin Broch-Lips.
Derfor får tårnet indtil videre lov til at stå, hvor det hele tiden har gjort - nemlig i deres have, og om familien på et tidspunkt kunne finde på at lave et tv-program derfra, et kunstner-mekka eller andet kan kun tiden vise.
Publiceret 23 January 2009 14:15