Tre af Veri Skos ejere gennem 50 år. Claus, Michala og Sverre Teglborg foran deres fælles livsværk.

Tre af Veri Skos ejere gennem 50 år. Claus, Michala og Sverre Teglborg foran deres fælles livsværk.

50 år med sko i Veri Center:

Det bli'r i familien

Veri Sko har haft til huse i Jyllands ældste butikscenter gennem samtlige år. Anden generation går videre på 21. år

Af
Kim Skovrup Andersen

jubilæum For Veri Sko's nuværende indehavere - Michala og Claus Teglborg - er der tale om et dobbeltjubilæum den kommende weekend i Veri Center. Butikscenteret runder 50 år, og det andet indehaver-ægtepar af butikken, som har taget navn efter centeret på Frijsenborgvej 5 i Risskov, har stået i spidsen for skobutikken i 20 år.

De overtog Veri Sko i 1999, hvor grundlæggerne Grethe og Sverre Teglborg gik på pension. Så Veri Sko blev i familien, og det lå lige til højrebenet, at sønnike og svigerdatter skulle være ejere.

"Vi overlod trygt butikken til Michala og Claus. Vi kunne godt have arbejdet videre, men vi havde mulighed for at gå på efterløn som 60-årige, og det har vi nydt. Jeg mistede desværre min hustru for et år siden, og det har været forfærdeligt hårdt, men jeg er meget glad for, at vi fik så mange fantastiske pensionistår sammen. Det har været en fortryllende alderdom med masser af rejser, og vi har fået et meget tæt forhold til alle vores børnebørn," fortæller den i dag 79-årige grundlægger af Veri Sko.

Han mødte i øvrigt sin hustru, da de begge var i lære i en skobutik på gågaden i Aarhus, og for en Risskov-dreng som ham var det en drøm at åbne sin egen butik i hjemstavnen.

Drømmen gik i opfyldelse 20. marts 1969, da Veri Sko slog dørene i et forrygende forårsvejr efter flere ugers frost ifølge Sverre Teglborg.

"Det var et godt tegn at åbne i så godt vejr, også fordi centeret ikke var overdækket dengang," fortæller han.

Rekorden bliver slået

Sønnen Claus var ved at bryde familietraditionen i skobranchen, da han havde lampeforretning i Herning. Både Sverre Teglborgs far og farfar havde skobutik, så glæden var stor, da Claus Teglborg takkede ja til tilbuddet i 1999. Og det er ikke noget, han har fortrudt.

"Vi kommer til at slå jeres rekord på 30 år, fordi vi nok ikke kan gå på pension så tidligt som jer," siger han henvendt til sin far og fortsætter:

"Men dét tror jeg egentlig heller ikke, vi har lyst til. Veri Center er inde i en god udvikling med fire dagligvarebutikker, som holder hinanden skarpe på priser og tiltrækker en masse kunder, og det nyder vi alle godt af. Samtidig sker der en masse i her i området med en masse tilflyttere på grund af forskellige byggeprojekter. Det er en enorm chance for os, at der kommer 5.000 nye indbyggere hertil," siger han og nævner byggeprojekter ved Risskov Brynet, den tidligere Vejlby Skole og området ved psykiatrisk hospital.

Veri Sko er en af de få butikker, der har formået at være med hele vejen i et butikscenter, som har haft vokseværk.

"Vi har kørt det videre i samme, gode familieånd. Og så har vi et meget stort udvalg. Det har fungeret fint for os at arbejde sammen som ægtepar, og det er naturligt, fordi vi begge er opdraget sådan og har set det fungere," siger Michala Teglborg, hvis forældre drev tøjbutik i Ikast i en del år.

Dog mener hun ikke, at deres tre børn driver Veri Sko videre i tredje generation:

"Vi har en, der læser medicin og en, der læser økonomi. Og vores mindste på 12 år har planer om at blive skolelærer eller sygeplejerske, så det ender nok med, at vi i fremtiden skal sælge butikken til nogle andre, men det er også helt fint," siger Michala Teglborg.

Publiceret 15 March 2019 07:00

SENESTE TV