Sådan ser en af illustrationerne ud for det kommende byggeri.

Sådan ser en af illustrationerne ud for det kommende byggeri.

Ny bydel skyder op i Aarhus Nord

De gamle bygninger og de grønne arealer ved den gamle journalisthøjskole skal omdannes til et blandet boligområde med 300 ungdomsboliger, byhuse, familieboliger og fælleshus i den gamle hovedbygning til omkring 1.000 beboere

Aarhus kan få en helt ny bydel tæt på Christiansbjerg, langs letbanen og med masser af grønne arealer. Byrådet vedtog forleden at sende en lokalplan for området ved den gamle journalisthøjskole på Olof Palmes Allé i offentlig høring.

"Med de rammer, som lokalplanen sætter, kan vi få en ny bydel, som følger ambitionerne om den blandede by med de nødvendige faciliteter og en høj arkitektonisk kvalitet. Bydelen vil blive nemt tilgængelig og samlende for hele området," siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse

De gamle bygninger og de grønne arealer ved journalisthøjskolen skal omdannes til et blandet boligområde med 300 ungdomsboliger, byhuse, familieboliger og fæl-leshus i den gamle hovedbygning til omkring 1.000 beboere.

Derudover er der planer om at etablere en daginstitution i området, og den gamle hovedbygning på Journalisthøjskolen bliver et fælleshus med fællesskabsorienterede faciliteter, café og museum.

Grøn profil møder grå beton

Området er lige nu nok mest kendt for Journalisthøjskolens grå beton-bygninger - kaldt for 'Bunkeren' af de studerende - men den ikoniske arkitektur får i fremtiden modspil af en grønnere profil. Udover de små private haver, tagterrasserne og de offentlige rum, bliver Vestereng nærmeste grønne nabo, som ligger i forlængelse af de mere åbne haver i bydelen. De gamle egetræer på grunden bevares, og de grønne menneskeskabte bakker arbejdes ind i plan-lægningen.

ksa

Publiceret 19 June 2018 06:00

SENESTE TV