Foto: Lars E./TV3

Foto: Lars E./TV3

Mette fra Skødstrup vandt 'Masterchef': Det har været vildt underligt

Mette de Linde gik hele vejen og vandt TV3-programmet og 100.000 kroner. Under programmet sagde hun sit job op

Af
Kim Skovrup Andersen

Mette de Linde har været tvunget til at gå rundt med en ret stor hemmelighed siden december måned. Her sluttede optagelserne til årets madkonkurrence-programserie 'Masterchef 'på TV3, og først i den forgangne uge løb finale-programmet over skærmen, så hun endelig kunne fortælle omverdenen, at hun havde vundet.

Derfor er glas-trofæet også kommet op af skuffen og på en synlig plads i køkkenet i hjemmet i Skødstrup, da Lokalavisen kigger forbi.

"Det er sindssygt lang tid at gå og vente på at måtte sige noget. Min kæreste og bonusdatter Emma var med til selve finalen, så de vidste godt, jeg havde vundet. Og det har været rart at kunne snakke med dem om det. Jeg er gået i sådan et vakuum, hvor jeg godt vidste, at jeg havde vundet men ikke har været klar over, hvad det ville indebære. Det har været vildt underligt," siger Mette de Linde og tilføjer:

"Emma var helt vild glad. Hun har fulgt med i 'Masterchef', siden hun var helt lille. Så det har været en lige så stor oplevelse for hende som for mig, tror jeg."

Den 31-årige amatørkok meldte sig til det populære TV3-program, forbi hendes 12-årige bonusdatter opfordrede hende til det.

"Jeg har altid haft en interesse for at lave mad. Jeg elsker det, og det er et frirum for mig at stå i et køkken. Jeg har hjulpet min mor, siden jeg var 2-3 år gammel, og jeg synes, det er en anden form for samvær, end hvis man sidder og ser fjernsyn," fortæller Mette de Linde.

Følger mavefornemmelse

Under TV-optagelserne kom Mette de Linde ud af sin daglige trummerum, og her kunne hun mærke, at hun ikke havde det godt i sit job.

Så det det endte med, at hun sagde sin lederstilling op i den IT-virksomhed, hun var ansat i lige før semifinalen i 'Masterchef' for at blive selvstændig med konsulentvirksomheden MD Consulting og bloggen mettesliv.dk, der blandt andet handler om madlavning, så passionen bliver holdt i live.

"Jeg kører ad to spor lige nu. I konsulent-delen hjælper jeg virksomheder i forhold til digitalisering og opstart af webshops. Og med madbloggen vil jeg gerne køre nogle madevents. Bruge mad og madlavning til at understøtte samarbejde i ledergrupper. Og bruge mad som en fælles referenceramme," forklarer den nykårede 'Masterchef'-vinderen.

"Det, der er svært lige nu, er, at prioritere min tid. Jeg brænder for alt det, jeg laver lige nu. Det er vildt fedt at have denne her frihed til at kunne forme sin fremtid. Det er en gylden mulighed, og det ville være fjollet ikke at udnytte," siger hun og tilføjer:

"Det hele er et rigtig godt springbræt til mit nye liv som selvstændig. Jeg følger meget min mavefornemmelse, og den har ikke svigtet mig endnu."

Skal til Thailand

Men pengene som følger med titlen, 100.000 kroner, ryger ikke ind i firmaet. De skal bruges til en rejse østpå.

"Jeg havde lovet Emma, at hvis jeg vandt, skulle vi til Thailand, og man skal jo holde, hvad man lover. Så vi tager afsted til næste vinter. Så det skal pengene gå til," siger 'Masterchef'-vinderen med et stort smil.

Publiceret 23 May 2018 19:30

SENESTE TV