Aarhus Letbane har kørt 84.000 km med en rettidighed på 99 procent

Langt de fleste afgange er kørt til tiden

Aarhus Letbanen har ved udgangen af februar kørt i alt 84.000 kilometer på den godt seks kilometer lange strækning mellem Aarhus H og Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Langt de fleste afgange er kørt til tiden, og letbanens såkaldte rettidighed ligger på 99,1 procent. Det betyder, at 99,1 procent af alle afgange er afviklet inden for en tolerance på fire minutter. 

"En rettidighed på 99,1 procent er i sig selv et fint resultat. Når man så tænker på, at der er tale om Danmarks første letbaneanlæg, der blev taget i brug for mindre end tre måneder siden i en vinterperiode, der har budt på alt fra fygesne til frostgrader, er der tale om en bemærkelsesværdigt stabil drift," siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre i en pressemeddelelse fra letbanen.

Video og galleri: Kom med på letbanens første tur

"Der er aldrig tidligere i Danmark etableret en letbane i Danmark. I Aarhus kører letbanen gennem den indre by i et nyt dobbeltspor, der også omfatter et kørestrømsanlæg, nye signalanlæg, perroner og et kompliceret samspil med den øvrige trafik. Selv om det er komplekst, kan vi konstatere, at systemet fungerer godt og stabilt," tilføjer Michael Borre.

Direktøren roser samtidig operatøren Kreolis for på kort tid at have rekrutteret og uddannet over 60 letbaenførere og personale, der overvåger og styrer letbanesystemet fra letbanens kontrolcenter i Banegraven.   

Aarhus Letbane åbnede 21. december 2017 - efter flere måneders forsinkelse.

jr

 

Publiceret 12 March 2018 14:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV