Snevejr i Aarhus:

Kommunen begyndte at salte i nat klokken 3

Al mandskab er ude at rydde sne i Aarhus Kommune

"Der er sne over hele kommunen, og vi har alt ude at køre."

Sådan lige meldingen mandag klokken 10.30 fra ingeniør Jens Bruun Jensen, Center for Byens Anvendelse, som er ansvarlig for snerydning i Aarhus Kommune.

LÆS OGSÅ: DMI varsler snefygning over hele landet

"Vi kørte ud og saltede i nat klokken 03 og, fordi det er nemmere at få sneen væk, når der er salt i bunden. Efter saltningen kørte maskinerne hjem og fik sneplove på og saltbeholderen fyldt op," fortæller Jens Bruun Jensen.

På de store indfaldsveje og ringveje kører man med to sneplove efter hinanden, for at fjerne al sneen, mens traktorer rydder op i svingbaner og buslommer, hvor de bedre kan komme til. 

Ved amtssygehuset. Foto: Inger Boysen

Ved amtssygehuset. Foto: Inger Boysen

Når ikke ud på villaveje

Kommunen prioriterer de store veje og veje med en vis trafik forud for villaveje, hvor man ikke kan nå at rydde sne i dag, fortæller Jens Bruun Jensen, Center for Byens Anvendelse.

"Status lige nu er, at der ligger sne rundt omkring, og det varer lidt, før vi får ryddet op og salten begynder at virke. Vi kan ikke fjerne sneen, før den er landet på kørebanen, så kør forsigtigt," siger han.

LÆS OGSÅ: Politiet aflyser alle køreprøver i Aarhus

Det ser ud til, at snevejret er stoppet, og det ser ikke umiddelbart ud til, at snefygningen har lukket nogle veje i kommunen. Vinden løjer også af over middag, så det værste vejr er formentlig overstået.

 

M.P. Bruunsgade
Foto: Mette Ring Ditlevsen

M.P. Bruunsgade Foto: Mette Ring Ditlevsen

Publiceret 05 March 2018 10:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV