Lisbjerg:

40 nye boliger er lavet næsten helt i træ

Særligt miljøvenligt og bæredygtigt byggeri er snart klar til indflytning

Hustømrerne A/S lægger i disse dage sidste hånd på 40 nye boliger i Lisbjerg nord for Aarhus.

Bygningerne er lavet næsten helt i træ og danner tilsammen en lille 'by' af træ, oplyser Hustømrerne i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Udviklingen af Lisbjerg tager fart

"Udsigten fra de øverste vinduer ind over Aarhus og Aarhus bugten skal man lede længe efter," skriver tømrerfirmaet.

Også indenfor træmurene er mere eller mindre alt i træ, og beboerne kan vælge at bevare dette naturlige look eller tilpasse det efter smag.

De nye boliger er blevet til som en del af konkurrencen 'Fremtidens bæredygtige almene bolig', som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har udskrevet. Tegnestuen Vandkunsten og ingeniørerne Moe har tegnet projektet, og bygherren AL2Bolig har været tæt inde over.

LÆS OGSÅ: Nyt kraftvarmeværk i Lisbjerg til 1,3 milliarder kroner

De nye boliger på Lisbjerg Bakke er såkaldt 'DGNB' certificerede til guld. Det betyder at de opfylder en række krav til  miljømæssigt, socialt og økonomisk bæredygtighed. Den nye 'by' af træ er samtidig det første danske 4-etagers byggeri opført i så meget træ, oplyser Hustømrerne.

"Netop træet er en stor del af det miljømæssige, da det både kræver mindre energi at skaffe, men er mindst lige så solidt et byggemateriale. Samtidig er bygningerne lavet på en måde, så det er nemt og hurtigt at udskifte del-elementer og for eksempel enkelte brædder efter behov. Dette giver også mindre spild. Samtidig er indeklimaet sundt og ikke mindst behageligt med blandt andet en meget frisk duft."

LÆS OGSÅ: Folkekær skuespiller lægger navn til ny gade i Lisbjerg

Træhuse er bygget til boligforeningen AL2Bolig og er klar til indflytning 1. april som 35 familieboliger og 5 ungdomsboliger på den nyetablerede Jess Ingerslevs Gade i Lisbjerg. De nye boliger er en del af den kæmpe udvikling og udbygning, der sker i Lisbjerg disse år.

jr

 

Hustømrerne A/S

Et af Danmarks største tømrerfirmaer med omkring 250 medarbejdere.
Afdelinger i Aarhus, Aalborg, Aabenraa.
98 år gammel kooperativ virksomhed, hvis værdier blandt andet bygger på at tage et stort socialt ansvar, både internt og ude i samfundet
hustomrerne.dk

Kilde: Hustømrerne

Publiceret 26 February 2018 17:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV