Aarhus:

Flere unge vil være smed og VVS'er

10 procent flere er i år begyndt på erhvervsuddannelserne på Aarhus Tech

10 procent flere unge er begyndt på erhvervsuddannelserne på Aarhus Tech i januar i år end samme tidspunkt sidste år. I år begyndte 471 nye elever på grundforløb 2 mod 430 sidste år, oplyser Aarhus Tech i en pressemeddelelse. Derudover fortsatte 301 elever fra skolens grundforløb 1 over på grundforløb 2, så det samlede antal elever på grundforløb 2 i år er 772.

"Jeg er rigtigt glad for, at flere unge nu vælger os. Det er dejligt at se, at nogen af de initiativer, vi har sat i værk, ser ud til at virke", siger Janne Hallum, der er uddannelsesdirektør på Aarhus Tech Erhverv.

LÆS OGSÅ: Rekordstor søgning til Teknisk Gymnasium

Det er især metaluddannelserne (smed, industritekniker og VVS-installatør) der har tiltrukket flere unge. Men også elektronik- og svagstrømstekniker-uddannelsen har haft stigende søgning. Alle disse uddannelser er såkaldte fordelsuddannelser:

"Det er uddannelser indenfor fag, hvor man ved, at der komme til at mangle faglærte i fremtiden. Det betyder, at der er rigtigt gode muligheder for at få job efter endt uddannelse og ekstraordinært gode muligheder for at få praktikplads under uddannelsen," fortæller uddannelsesdirektør Janne Hallum.

LÆS OGSÅ: Flere østjyske piger vælger HTX

Hun forklarer de unges øgede interesse for Aarhus Tech med, at skolen har taget en række initiativer for at øge de unges interesse for at blive faglært, og at skolen er i gang med at modernisere og nyindrette værkstederne.

Ligesom det på flere områder er blevet lettere at få en praktikplads, og at der samtidig fremover vil være mangel på faglært arbejdskraft og dermed stor sandsynlighed for at få et job.

jr

 

Publiceret 26 February 2018 20:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV