Naturhistorisk Museum nærmer sig magisk besøgstal

Naturhistorisk Museum i Aarhus har for femte år i træk slået sin egen besøgsrekord

For femte år i træk har Naturhistorisk Museum i Aarhus slået sin egen besøgsrekord.
I 2017 regner museet med at nå næsten 90.000 gæster, hvilket er cirka 7.000 flere end i 2016 og hele 25.000 flere end i 2015, der altså også var rekordår.
"Vi havde jo store forventninger til 2017 på antal besøgende, og vi syntes selv, at vores tilbud med både en markant udstilling om byens natur med aarhusianernes egne fotos og en stor ny udstilling om istiden, begge støttet af Nordea-fonden, stod stærkt i kulturbyåret. Derfor er det også dejligt, når gæsterne kommer strømmende og vi kan mærke i vores billetsalg, at der også kigger nye folk forbi," siger museumsdirektør Bo Skaarup i en pressemeddelelse fra Naturhistorisk Museum.
LÆS OGSÅ: Udstillinger i Aarhus du skal nå at se
Udover de 90.000 gæster på Naturhistorisk Museum, der ligger ved universitetet, anslår museet, at 150.000 mennesker har besøgt den åbne udstilling Habitat:Aarhus, der gratis har kunnet opleves i midtbyen fra 26. maj til 22. oktober.

Gæster slapper af ved åen ved den gratis udstilling Habitat:Aarhus.
Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Gæster slapper af ved åen ved den gratis udstilling Habitat:Aarhus. Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Løbet over ende af frivillige

Naturhistorisk Museum har i 2017 taget initiativ til et aktivt frivillighedsprogram, og museet er næsten løbet over ende af den store interesse, fortæller museumschefen.
LÆS OGSÅ: Reportage fra køkken i strandkanten

"Det havde vi slet ikke forventet, men vi er virkelig stolte af, at så mange mennesker vil bruge deres fritid på at hjælpe på museet. Museer kan noget særligt på det sociale område. Både i museumsbesøget, når familier og gæster får nye oplevelser sammen, men også når museernes frivillighedsprogrammer åbner op og skabe nye venskaber og resultater på tværs af frivillige kræfter," siger museumschef Bo Skaarup og kigger frem mod 2018:

"Vi har samarbejdet med letbanen, så den fremover kommer til at køre i et bælte af vild natur og blomster, som vi i fællesskab med letbanen har 'evakueret' fra Godsbaneterrænet og udsået i byens nye trafikårer, så Aarhus på alle parametre kan udfolde sig som den levende og mangfoldige by, den er. Og når VM 2018 i sejlads sætter alle sejl til endnu en aktiv sommer med levende kulturoplevelser i Aarhus, så flytter vi museet på havnen og slår smut for det fantastiske liv i og over vandet, som jo også er en vigtig del af Aarhus - smilets by."
jr
 

Natur langs letbanen. Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Natur langs letbanen. Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Publiceret 27 December 2017 08:30

SENESTE TV