Her er stemmen i letbanen - og det er ikke Jørgen Leth

Nyuddannet skuespiller fra Aarhus lægger stemme til Aarhus Letbane

Det vakte stor opmærksomhed, da Aarhus Letbane i foråret annoncerede, at Jørgen Leth skulle lægge stemme til indtaling af letbanens stoppesteder i Aarhus.
Begejstringen blev ikke mindre, da Aarhus Letbane kort før den planlagte åbning 23. september 2017 afslørede, at Jørgen Leth ville komme til den store åbningsfest i Aarhus og køre med det første tog.
Den pompøse åbningsfest blev dog aflyst, og der var ingen Jørgen Leth, da letbanen onsdag 20. december dendelig åbnede for passagerer under mere ydmyge omstændigheder.
 

Pressefoto af Jørgen Leth

Pressefoto af Jørgen Leth

Jørgen Leth har lagt stemme til indtaling af stoppesteder, men i dagligdagen vil aarhusianerne i de fleste tog blive guidet på vej af den noget mere ukendte skuespiller Anna Nøhr Tolstrup.
LÆS OGSÅ: Viby-pige har sagt ja til Mads Langer
"Vi valgte Anna Nøhr Tolstrups stemme, fordi den var lokal og endnu ikke kendt fra hverken tv, film eller radio. Hun taler med en dejlig lethed og har en omsorgsfuld og rar stemme, som er behagelig at høre på," har Søren Dibbern fra den aarhusianske lydvirksomhed Sonic Ways tidligere forklaret.
Sonic Ways har udviklet tonerne, der bliver spillet før meddelelser og annoncering af næste stop i letbanetogene.
Lyt med her:

 

Pressefoto fra Svalegangen af Anna Nøhr Tolstrup og Alvin Olid Bursøe i forbindelse med teaterstykket Dansk.

Pressefoto fra Svalegangen af Anna Nøhr Tolstrup og Alvin Olid Bursøe i forbindelse med teaterstykket Dansk.

Anna Nøhr Tolstrup er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2016, og hun har siden sommer været ansat som skuespiller på Teatret Svalegangen i Aarhus. Her har hun medvirket i integrationskomedien 'Dansk' sammen med Alvin Olid Bursøe, der har optrådt nøgen på store plakater i bybilledet sammen med Anna Nøhr Tolstrup, der dog var fuldt påklædt.
Lokalavisen var med på den allerførste tur med passagerer. Kig med her:

Anna Nøhr Tolstrup har også medvirket i en enkelt episode af TV-serien Badehotellet, hvor hun spiller tjenestepigen Jenny, der er hyret ind som ekstra hjælp til Amanda og grev Ditmars forlovelsesfest. Det skaber splid i køkkenet, for Jenny er netop blevet gift med kokkepigen Marthas kæreste.
Aarhus Letbane benytter Anna Tolstrups stemme i 23 af 26 tog, mens Jørgen Leth lægger stemme til de sidste tre. 
"Jørgen Leth er et luksus-brand. Og når man får lov til at høre ham, så skal man tænke: Orv, fedt! Det glæder jeg mig til at høre igen. Og så går der nok et par dage eller fem, før han pludselig er der igen," siger letbanedirektør Claus Rehfeld til DR.
 

Fra den allerførste tur med passagerer på Aarhus Letbane

Fra den allerførste tur med passagerer på Aarhus Letbane

Publiceret 24 December 2017 09:15

SENESTE TV