Disse bøffer er lavet 100 procent af planter

Aarhus virksomhed har udviklet hakket 'kød', der ligner og smager som hakket oksekød, men er lavet af planter

Det ligner hakket oksekød, og det smager efter sigende som hakket oksekød, og det kommer til at ligge i køledisken ved siden af hakket oksekød.
Man kan nemt tage fejl, hvis man ikke lige er opmærksom, men det nye produkt Naturli' Hakket er 100 procent lavet på planter. Lige efter nytår lander det i køledisken i over 600 butikker hos Netto, Føtex og Bilka.
LÆS OGSÅ: Bilka stopper med at holde døgnåbent
"Rigtig mange elsker kød, men ved godt, at det er langt bedre for miljøet og helbredet, hvis vi skærer ned på kødet. Budskabet om kødløse dage har befolkningen taget til sig, så vi har knækket en vigtig kode ved at udvikle et produkt, som er 100 procent plantebaseret og kan erstatte det hakkede oksekød. Vi ved, at mange ønsker at sætte gaflen i planter frem for kød, men  vil ikke gå på kompromis med smagen og undvære retter som lasagne eller hakkebøf, som de er vant til at spise. Derfor har smagen og anvendelsesmulighederne haft topprioritet, og så skal det plantebaserede 'kød' være lige ved hånden og til at betale," siger Henrik Lund i en pressemeddelelse.
LÆS OGSÅ: Aarhus-forskere begejstrer Bill Gates
Han er direktør i den aarhusianske virksomhed Naturli' Foods, der har udviklet det nye produkt, der normalt vil koste 25 kroner for 400 gram.
Naturli' Foods har til huse i Agro Food Park i Skejby i det nordlige Aarhus.

Naturlig' hakket kommer til at ligge i køledisken ved siden af almindeligt hakkekød. Pressefoto

Naturlig' hakket kommer til at ligge i køledisken ved siden af almindeligt hakkekød. Pressefoto

Stor efterspørgsel

Danskerne har i mange år været et af de mest kødglade folkefærd, men i dag dropper en ud af fire kødet en dag om ugen, og Dansk Vegetarisk Forening forventer, at halvdelen af danskerne har to kødfrie dage om ugen om tre år.
"Det er ikke bare en sensation i Danmark, men på internationalt plan. Potentialet er enormt. Et godt billede på dette er, at Google for to år siden bød 300 millioner dollars for virksomheden Impossible Foods, som fremstiller formede hakkebøffer lavet af planter. Og virksomheden takkede nej. Det siger noget om forventningerne,” siger generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening.
LÆS OGSÅ: Aarhus-virksomhede laver fødevarer af insekter
Der er da også en del, der tyder på, at Naturli' Foods får mere end travlt med at producere det kødløse kød til Dansk Supermarkeds butikker. 
"Vi mærker en meget stor efterspørgsel efter plantebaseret mad fra vores kunder, som i stigende grad efterspørger fødevarer med særligt fokus på eksempelvis sundhed eller miljø. Og vi ser, at flere gerne vil have kødfrie dage, hvilket også gerne må være nemt at gå til i en travl hverdag. Alle de facetter rummer Hakket, som vi ser et stort potentiale i," siger Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbsdirektør i Dansk Supermarked Group.
 

Naturli' hakket

Det er 100 procent plantebaseret
Det ligner friskhakket oksekød
Det smager som friskhakket oksekød
Det kommer til at ligge ved siden af hakket oksekød i køledisken
Teksturen og protein kommer fra soya- og hvedeprotein. Fedt kommer fra kokos. Umami smagen kommer fra mandler, tomat og Karl Johan svampe. Farven kommer fra rødbede.
Det kan bruges til bolognese, chili con carne, hakkebøffer, lasagne og alt andet, hvor man normalt bruger hakket oksekød.
Det er udviklet og produceret i Danmark.
Det belaster miljøet minimalt – både på indhold og emballage.
I køledisken i januar 2018 i over 600 butikker, Netto, Føtex og Bilka.

Kilde: Naturli' Foods

Publiceret 12 December 2017 09:15

SENESTE TV