Aarhus:

De kommunale køkkener er nu 60 procent økologiske

Aarhus Kommune har nået økologisk målsætning tre år før tiden

Aarhus Byråd vedtog i begyndelsen af 2013 en målsætning om, at mindst 60 procent af varerne i de kommunale køkkener skulle være økologiske i 2020.
Dette mål er allerede nået her i 2017, altså tre år tidligere end planlagt. Det skriver Aarhus Kommune i den seneste udgave af BU Nyt, der udgives af Børn og Unge afdelingen.
LÆS OGSÅ: Øko-indsats bærer frugt
"Mit køkken har nået 99 procent økologi, så den er i mål. Nu har jeg fokus på, hvordan maden bliver præsenteret, når  den kommer ud på stuerne og på at skabe madmod hos vuggestuebørnene. Det kræver nogle gange, at jeg serverer den samme ret flere gange,” siger Fie Kirstine Valsted fra Børnehuset Ole Rømer til BU Nyt.
Det er særligt indenfor børn og unge-området, at maden er meget økologisk med en procent på 67. Men også på ældreområdet går det ganske godt med omlægningen til økologi, der er oppe på 56 procent, selvom de færreste ældre vil udskifte hakkebøf og frikadeller med linseburgere.

Økologiske spisemærker

Næsten 200 af Aarhus kommunes køkkener har fået Det Økologiske Spisemærke, som er skulderklap til køkkener med en vis andel af økologi i gryderne.
78 køkkener har fået bronzemærket for at have mellem 30 og 60 procent økologiske varer. Andre 62 køkkener har taget det et skridt videre og har fået sølvmærket for at være mellem 60 og 90 procent økologiske, mens 56 køkkener har fået guld, hvilket kræver en økologiprocent på mindst 90.
LÆS OGSÅ: Økologisk guldmærke til børnehave i Ajstrup
”Økologi er faktisk blevet billigere over de seneste to år, og det gør det muligt at nå en produktion med en økologiprocent på 60 til 70 procent, uden det går for hårdt ud over økonomien,” siger Gürkan Gürsoy, køkkenmedarbejder på Mårslet Skole, til BU Nyt.
Hans køkken har samtidig med omlægning til økologi på fire år vendt et underskud til at gå i nul eller plus.
 

Publiceret 07 December 2017 18:00

SENESTE TV