Frækt sprog og kendte popsange i musical på gymnasium

Elever på Risskov Gymnasium gentænker klassisk komedie i moderne opsætning

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Risskov Gymnasium har en stærk musicaltradition. Hvert år opsættes en større forestilling med masser af musik sang og dans, og i år er ingen undtagelse. Denne gang faldt det kunstneriske valg på Aristofanes klassiske komedie, 'Lysistrate', som i anledning af europæisk kulturhovedstadsår er blevet omskrevet, gentænkt og tilsat nyere pop- og rockmusik.
Lysistrate – eller 'Kvindernes Oprør' som den også kaldes – er en historie om en kvinde, som gør et usædvanligt forsøg på at skabe fred mellem de stridende parter i den peloponnesiske krig. Hun overtaler kvinderne fra Athen og Sparta til at besætte Athen og afstå fra at have sex med deres ægtemænd og elskere i håbet om, at mændene vil lade sig overtale til at afslutte krigen og komme hjem. Dette viser sig dog at være sværere at gennemføre end først antaget, da begge parter bliver særdeles kåde og har svært ved at holde fingrene fra hinanden.
 
LÆS OGSÅ: Risskov har det grønneste gymnasium i Aarhus
I Risskov Gymnasiums udgave, 'Rethink Lysistrate', er de politiske forhold i nogen grad ført op til nyere tid, og man kan således forvente at møde statsledere som Putin, Kim-Jong-Un, Donald Trump og sågar Lars Løkke. Handlingen kommenteres af kendte pop- og rockhits, og Lysistrate, og hendes veninder taler ikke længere i vers, men i et moderne, frækt og eksplicit sprog.
Scenografien til Rethink Lysistrate er blevet skabt i samarbejde med elever fra teater-, udstillings- og eventteknikeruddannelsen på Aarhus Tech, som har leveret teknisk udstyr og kreative evner til at løfte lys, lyd og projektioner til et højt kunstnerisk niveau. Godt 120 elever har medvirket i forestillingen både på og bag scenen.
 

Publiceret 07 December 2017 21:00

SENESTE TV