Bundsgaard:

Aarhus er vokset betydeligt både i størrelse og betydning

Borgmesteren glæder sig 'afsindigt' til de næste fire år i byrådet

"Aarhus er en by med momentum, som er vokset betydeligt både i størrelse og betydning."
Janteloven var svær at få øje på, da Jacob Bundsgaard her til aften officielt blev udnævnt som byens borgmester i de næste fire år og holdt sin åbningstale til det nye byråd, der var samlet til konstituerende byrådsmøde.
LÆS OGSÅ: Bundsgaard fortsætter som borgmester i Aarhus
Det med størrelsen kunne Bundsgaard nemt dokumentere. I 2008 rundede Aarhus borger nummer 300.000. Ni år senere er Aarhus i antal vokset med, hvad der svarer til en større dansk provinsby med 40.000 indbyggere, og har altså over 340.000 beboere.
"Mange flytter til for at opsøge de muligheder, byen tilbyder," sagde borgmesteren og nævnte det igangværende kulturår Aarhus 2017:
"Aarhus 2017 har givet vores by et løft og et kæmpe boost i branding. Der sker noget i Aarhus."
 

Ango Winther har været byrådsmedlem siden 1993 og åbnede dagens konstituerende byrådsmøde på borgmester Jacob Bundsgaards sædvanlige plads. Foto: ritzau/Benjamin Nørskov.

Ango Winther har været byrådsmedlem siden 1993 og åbnede dagens konstituerende byrådsmøde på borgmester Jacob Bundsgaards sædvanlige plads. Foto: ritzau/Benjamin Nørskov.

Jacob Bundsgaard fortsatte med at fortælle, at vi kan læse om Aarhus i internationale magasiner som Lonely Planet og National Geographic, der har Aarhus højt placeret på sin liste over verdens mest cool steder.
Aarhus har desuden fået flot omtale i nogle af verdens mest anerkendte aviser, blandt andre New York Times og Süddeutsche Zeitung.
LÆS OGSÅ: USAs største avis har været 36 timer i Aarhus
"Det er det nye byråds opgave at fortsætte det momentum, og jeg glæder mig afsindigt meget til samarbejdet i de næste fire år. Jeg er sikker på, det kommer til at gå fremragende for byen og det nye byråd."
 

Publiceret 06 December 2017 21:15

SENESTE TV